Bizaran transfer hrvatskog reprezentativca: Lokomotiva ga prodala Astri, a osvanuo u Panduriiju

Foto: Hina, NK Lokomotiva, Index

NITI ovaj prijelazni rok nije prošao bez barem jednog neobičnog transfera koji povezuje Dinamo i Lokomotivu, klubove koji nastavljaju razmjenjivati na desetke igrača iako igraju u istoj ligi. Ove zime u taj začarani krug upao je i rumunjski klub Astra Giurgiu, Dinamov protivnik iz skupine Europa lige.


Tijek novca i igrača unutar tog trokuta već su privukli interes medija i navijača, a neobičan slučaj Filipa Mrzljaka mogao bi zainteresirati i FIFA-u koja zabranjuje igračima dva transfera unutar jednog prijelaznog roka.

Kapetan mlade hrvatske reprezentacije i igrač koji je, službeno, iz Dinama u Lokomotivu stigao besplatno, osvanuo je jutros kao novo pojačanje rumunjskog Panduriija, samo mjesec dana nakon što je potvrđen njegov transfer iz Lokomotive u Astru.

Mrzljak u Astru, Matel u Dinamo



Lokomotiva je još 5. siječnja službeno potvrdila i objavila transfer Mrzljaka u Astru s kojom je, pisalo se tada, potpisao ugovor na tri godine. Čelnici Astre predstavili su ga kao veliko pojačanje, kapetana mlade reprezentacije Hrvatske i proizvod Dinamove nogometne škole.

Narcis Raducan, direktor Astre, na Badnjak je novinarima rekao da Mrzljak igra u Lokomotivi na posudbi iz Dinama i rekao da će prodavati igrače kako bi namaknuo novac za pokrivanje dugova zbog kojih je Astru kaznila i UEFA. U međuvremenu je iz Astre u Dinamu završio branič Matel, koji je kasnije priznao da je posao dogovoren još početkom sezone. Visina odštete nikada nije objavljena, ali Raducan je tvrdio da njegova cijena ne ide preko 250 tisuća eura. Dodao je i kako će novcem od igranja u EL uspjeti pokriti dugovanja Astre i izbjeći suspenziju UEFA-e, a pobjeda nad Dinamom donijela im je dodatnih 200 tisuća eura nagrade.

Mrzljak već igrao za Pandurii


Jutros je kao bomba odjeknula vijest kako je Mrzljak službeno predstavljen kao novo pojačanje drugog rumunjskog kluba, Panduriija. Na klupskoj stranici mladi hrvatski talent osvanuo je u dresu Panduriija, a u priopćenju stoji kako je 21-godišnji reprezentativac potpisao ugovor na tri i pol godine. Prije tri dana čak je i zaigrao za svoju novu momčad u prijateljskoj utakmici, posljednjoj pred današnji okršaj s Dinamom Bukurešt u Kupu. Nije otkrivena visina odštete, a kao posljednji Mrzljakov klub navodi se Lokomotiva.

Kontaktirali smo klub sa zagrebačke Kajzerice. Tajnik Lokosa Ivan Marčinko jutros nam je rekao kako ne zna ništa o tom slučaju, ali najavio je službeni odgovor kluba kojeg još čekamo.

Mrzljak je prošao Dinamovu školu, pa 2011/2012 igrao na posudbi u Dinamovoj filijali NK Sesvete. U ljeto 2012. prešao je u Lokomotivu bez odštete. U U21 selekciji igrao je pod Nikom Kovačem.

Osim Mrzljakovog "slaloma" i prelaska Matela u Dinamo, u Astru je u siječnju otišao i Lokomotivin desni bek Toni Gorupec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.