Čileanski izbornik: Protiv Hrvatske igramo utakmicu života!

Foto:  Screenshot; Youtube

IZBORNIK čileanske reprezentacije, Mario Salas, najavio je dvoboj protiv Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

>>> Jeličić za Index: Imamo strašno puno prostora za napredak, možemo preko Čileanaca

"Utakmica života"

Čileanci su u osminu finala prošli kao drugoplasirana momčad skupine E. Tamo su odigrali tri utakmice, a skor im je pobjeda protiv Egipta, neodlučeno protiv Engleske i poraz protiv Iraka.

"Znam tko će igrati protiv Hrvatske, ali igračima ću to sutra reći na sastanku", rekao je u uvodu Salas.

"Sutra je najveća utakmica u mojoj izborničkoj karijeri. Svi znamo što nam pobjeda donosi. Bili smo presretni kad smo se kvalificirali na SP, a gledajte nas sad, borimo se za ulazak u četvrtfinale. Zato smatram da protiv Hrvata igramo najvažniju utakmicu u životu", rekao je Salas, kojem nisu baš najbolje sjele kritike na račun njegove ekipe.

"Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Međutim, morate znate da ćemo mi nastaviti ovako igrati kako igramo. Neću odustati od svojih zamisli. Igrat ćemo na pobjede, borbeno i snažno. Stoga, nemojte me više gnjaviti", oštro će čileanski izbornik.

"Hrvati su snažni, brzi..."

Hrvatska također nije u najboljoj formi na ovom prvenstvu. Iako su igrači Dinka Jeličića u osminu finala prošli kao prvoplasirana momčad skupine F, hrvatski izbornik često je i sam znao kritizirati igrače. Bez obzira na to, Hrvatska smatra da može do četvrtfinala.

"To je jedna fizički snažna i moćna ekipa. Gledali smo nekoliko videa i kad sam vidio kako Hrvati igraju odmah sam pomislio da će to biti strašno teška utakmica. Hrvati imaju savršenu tehniku, brzi su i kao što sam rekao fizički snažni", za kraj će Salas.

Podsjećamo, utakmica osmine finala SP-a između Hrvatske i Čilea na rasporedu je 3. srpnja u 17 sati, a teksutalni prijenos možete pratiti na Indexu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.