Čilić se poigrao s Melzerom za treću titulu u Zagrebu!

Foto: Neja Markičević/Cropix

MARIN ČILIĆ osvojio je treći put u karijeri ATP Indoors u Zagrebu. U finalu je slavio protiv Austrijanca Jurgena Melzera sa 6:3, 6:1.

Već u drugom gemu Čilić je stigao do dvije break lopte, ali ih nije iskoristio. Ipak, do breaka je došao u osmom gemu. Uz nekoliko sumnjivih odluka sudaca stigao je do dvije break lopte. Obje je propustio, ali je izborio treću. Melzer je odservirao as, a suci su dosudili aut na što je Austrijanac poludio. Kasniji snimak pokazao je da je loptica vjerojatno bila dobra. Tražio je razgovor i sa supervizorom. U sljedećem gemu bez izgubljenog poena Čilić je odservirao za prvi set.

U drugom setu se poigrao s Austrijancem. Ostavio ga je na samo jednom gemu uz čak tri breaka. U tom dijelu igre Melzera je osvojio samo 15 poena.

Melzer: Hvala i linijskim sucima

"Čilić je igrao bolje i zasluženo slavio. Hvala navijačima i organizatorima, hvala Ivaniševiću i Ljubičiću, ovdje se uvijek osjećam sjajno. I sljedeće godine ću se vratiti u Zagreb", rekao je Melzer, te ironično poručio:

"Da, hvala i linijskim sucima."

Čilić: Ovo mi je najbolji meč u sezoni

"Čestitam Jurgenu na finalu, želim mu sve najbolje u nastavku sezone. Lijepo je opet stajati ovdje s ovim peharom. Čast mi je biti dio ovog turnira. Igrao sam sjajno, vjerojatno mi je ovo najbolji meč u sezoni."

Nevjerojatan meč odigrao je najbolji hrvatski tenisač. Imao je 33 winnera, osam aseva i samo 15 pogrešaka. Austrijancu nije dopustio niti jednu break loptu u meču koji je trajao 66 minuta. Čilić je stigao do devete titule u karijeri, treće u Zagrebu nakon 2009. i 2010. godine. Melzer je ostao na četiri naslova. Hrvatu je ovo bila sedma pobjeda protiv Melzera u devetom meču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.