Hrvatska stigla u Lille: "Oporavili smo se"

Foto: Hina

HRVATSKA košarkaška reprezentacija sretno je doputovala u Lille, gdje će nastaviti svoj pohod na Eurobasketu. Izabranici Velimira Perasovića na tužan su se način oprostili od Hrvatske. U posljednjoj domaćoj utakmici u zagrebačkoj Areni upisali su poraz od Gruzije 71:58, a sada ih u osmini finala čeka vrlo neugodna Češka.

Perasović je jučer objasnio kako je njegova ekipa zaslužila da ih se u Francusku isprati zvižducima te da ništa ne zamjera navijačima, jer je i sam bio razočaran ponašanjem svojih igrača koji su se jednostavno predali u finišu utakmice. Međutim, izbornik smatra kako je to sada voda ispod mosta te da se njegova ekipa mora fokusirati na borbu za četvrtfinale.

"Kad dođeš u ovu fazu onda je svaka utakmica odlučujuća, onda je svaki protivnik težak. Mi nismo birali protivnike. Češka je mogla biti i prva u svojoj skupini da nije izgubila u produžecima u posljednjoj utakmici, a do sada su sve utakmice gubili s malom razlikom. Hoću reći da nema lakih protivnika, vidjeli ste da je prvenstvo izjednačeno. Evo, Nizozemci su držali Grke do posljednjeg trenutka, znači nisu samo nama ili Slovencima stvarali probleme. Ponavljam, moraš biti sto posto spreman za svaki susret", rekao je Peras.

Pobjeda za povratak samopouzdanja

Igrači su nakon Gruzije izgledali razbijeno, što sigurno nije dobro pred osminu finala. Češka je vrlo ozbiljna momčad, fizički snažna, a Peras je izdvojio tri imena; Jana Veselyja, Tomaša Šatoranskog i Blakea Schilba. Opet, bitno je da se igrači psihički oporave do te utakmice, a eventualna pobjeda bila bi samo vjetar u leđa pred očekivani okršaj sa Srbijom u borbi za polufinale.

"Mislim da su se igrači oporavili, mentalno vratili. Toliko je utakmica u vrlo kratkom roku da ne možeš razmišljati o tome što je bilo. Važno je da u susret sa Češkom uđemo koncentrirano, raspoloženo i da vratimo energiju. Moramo odgovoriti na njihov atletski, fizički potencijal", zaključio je Perasović.

Podsjećamo, utakmica osmine finala između Hrvatske i Češke na rasporedu je u nedjelju u podne.

 

Stigli u Lille :-) Malo umorni, ali nema stajanja - sutra priprema za Češku :-)Idemo jako!#navijamzahrvatsku

Posted by Hrvatski košarkaški savez on 10. rujan 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.