I Patrick Vieira večeras stiže na Maksimir

PREGLEDAVAJUĆI švedske medije, teško stječete dojam da večeras igraju protiv Hrvatske. Možda eventualno jer u uvodu tekstova švedski kolege moraju navesti odakle pišu, pa je kao lokacija upisan - Zagreb.

Vjerojatno ne možemo očekivati ništa drugo kada ultimativna zvijezda, Zlatan Ibrahimović, sudjeluje u lomljenju suigrača Majstorovića i obiđe sve, ne samo švedske medije. Majstorović i Zlatan udarne su nogometne vijesti na Aftonbladetu, najjačem švedskog listu, no tek nakon skijanja i par "domaćica".

Expressen preferira drugu jaku temu iz švedskog reprezentativnog tabora - Johna Guidettija. Tu smo pronašli nešto za sebe, jer 19-godišnjoj zvijezdi umalo je izmaknuo debi za švedsku reprezentaciju, nakon što je jučer zajedno s Majstorovićem posjetio zagrebačku kliniku. No, baš kao što su nas uvjeravali švedski kolege, Guidettijeva ozljeda označena je vrlo blagom i večeras bi trebao upisati prve minute za Švedsku.

Vijest je objavio Expressen jutros prije podneva, uz zanimljiv dodatak. Mr. Hat-trick, koji ove sezone zabija za Feyenoord, zapravo je igrač u vlasništvu Manchester Cityja, pa će se i njihov skaut naći među njih 20-ak, koliko ih se očekuje na utakmici. Taj "Guidetti-skaut", kako ga Šveđani zovu i direktor razvoja Manchester Cityja je Patrick Vieira.

Nekadašnji član šampionskog Arsenala, Intera i Juventusa (kratko i Milana na početku talijanske ere), jednu je karijeru završio u Cityju, ali je drugu tek započeo. Vieira je s Francuzima osvojio Svjetsko prvenstvo kao mladić koji je čekao mirovinu Petita, Deschampsa i Karambeua. Protiv Hrvatske nije igrao, ali dočekao je - finale s Brazilom, kada je Desailly zaradio drugi žuti. Vieira je ušao mjesto Djorkaeffa i namjestio treći pogodak Brazilu. I danas u intervjuima spominje da se takvoj utakmici u životu nije nadao. zapravo, bio je iznenađen što je uopće upao u škvadru za SP.

Vieira bi večeras bi na Maksimiru trebao pogledati Guidettijev debi. Engleski mediji navode da Roberto Mancini želi Guidettija na pripremama uoči nove sezone, kako bi odlučio - nova posudba ili prodaja.

U tu priču brže bolje uključio se menadžer Zlatana Ibrahimovića Mina Raiole, koji ne krije da svoj dvojac želi zajedno gledati u Milanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.