Labuđi pjev Šveđana za oproštaj od Eura: Ibrahimović i Larsson razbili Francusku!

ŠVEDSKA se prekasno probudila na Europskom prvenstvu. Tek u 3. kolu protiv Francuske izabranici Erika Hamrena pokazali su zašto se za njih prije Eura govorilo da su favoriti iz sjene.

> Tijek utakmice

> Rooney i suci izbacili Ukrajinu s Europskog prvenstva!

> Engleska - Italija u četvrtfinalu Eura, Španjolska ide na Francusku

Francuski izbornik Laurent Blanc morat će dobro razmisliti gdje je taktički pogriješio na utakmici protiv Švedske, jer su se Zlatan Ibrahimović i ekipa poigravali s njegovim igračima. Švedska je golovima Ibrahimovića i Larssona pobijedila 2:0, te se pobjedom oprostila od natjecanja.

Šveđani kaznili nezainteresirane Francuze

Šveđani su u utakmicu krenuli agresivnije od Francuza. Do 5. minute utakmice imali su tri vrlo izgledne prilike, ali ipak Tricolori su bili ti koji su mogli prvi povesti. Igrala se 8. minuta kada je Ribery napravio kaos u kaznenom prostoru Švedske, pronašao usamljenog Benzemu koji je snažno opalio po golu, ali Isaksson je bio na mjestu.

Šveđani su uzvratili preko Toivonena koji je iskoristio pogrešku zbunjenog i katastrofalnog Mexesa. Švedski napadač ušao je neometan u kazneni prostor, zaobišao Llorisa, ali jedino što je pogodio bila je stativa. Do kraja prvog dijela utakmica se svela na nekoliko bljeskova Ibrahimovića, dok su Francuzi pokušavali zaprijetiti preko Ben Arfe čiji su dalekometni pokušaji završavali na posljednjem redu tribine.

Veliki Ibra slomio Francuze

Već početkom drugog dijela došlo je do uzbuđenja. Wilhelmsson se našao oči u oči s Llorisom, no Šveđanin je bio u zaleđu. I onda, u 55. minuti suci nisu više mogli spašavati Tricolore jer je na scenu stupio Zlatan Ibrahimović. Larsson je probio desni bok, ubacio oštru loptu na 11 metara gdje se nalazio Zlatan Ibrahimović, koji je skočio i iz voleja probušio Llorisa. Ibrahimovićev eurogol zasigurno je najljepši pogodak na natjecanju do sada.

Vodstvo Švedske značilo je samo jedno - francusku ofenzivu. Redom su Benzema, Ben Arfa, Nasri i ostatak ekipe prijetili Isakssonu, ali su francuske udarne snage u svakoj prilici zakazale. Šveđani su do drugog gola došli u drugoj minuti sudačke nadoknade preko fantastičnog Larssona.

Unatoč porazu Francuska se plasirala u četvrtfinale kao drugoplasirana ekipa u skupini D. Njihov sljedeći protivnik bit će Španjolska.

ŠVEDSKA - FRANCUSKA 2:0 (Ibrahimović 53', Larsson 90+1')

Početni sastavi:

Francuska: Lloris - Debuchy, Rami, Mexès, Clichy - Ribéry, Nasri, M'Vila, Diarra - Ben Arfa, Benzema

Švedska: Isaksson - Mellberg, Granqvist, M Olsson, J Olsson, Larsson, Svensson, Källström, Bajrami, Ibrahimović, Toivonen 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.