Pao euroligaš: Cedevita je konačno odigrala zrelu utakmicu

CEDEVITA je konačno pobijedila euroligaša! U Ljubljani je došla do vrijedne pobjede u ABA ligi, pobjede koju su silno željeli i domaćini. Uz puno grešaka, ali i vrlo efikasno, odradili su igrači Bože Maljkovića prvo poluvrijeme. Olimpija je do prvog vodstva došla tek krajem treće četvrtine, iako su bili veliki favoriti. Mogli su uz bolju preciznost gosti i prije doći do pobjede, ali presudila su Šuputova slobodnja bacanja.

"Mi smo pobijedili, a mogla je pobijediti i Olimpija. Odlučivale su male minijature. Sve je to bilo na jednu, dvije ili tri lopte", rekao je trener Cedevite Božidar Maljković.

"Malo smo imali više strpljenja u igri i malo smo ipak iskusniji tim od Olimpije, tako da je ta prednost minimalna. Griješili smo mi i oni, što je potpuno normalno. Kad igraju dva potpuno nova tima onda je malo vremena da se to sve dovede u red. Igrali smo ozbiljno, s greškama u obrani i u napadu. Imali smo problema s centralnim pick and rollom. Olimpija jako brzo rolla. Tu su nas najviše iskažnjavali i zabili nam trećinu koševa. Poslije smo to popravili i stekli minimalnu prednost. Ova pobjeda je vrlo važna jer smo već dobili u Podgorici i ako hoćeš dobar rezultat moraš pobjeđivati u gostima"

Vlado Ilievski protiv svojeg bivšeg kluba igrao je 24 minute i upisao šest poena, tri skoka i četiri ukradene lopte:

"Mislim da smo odigrali najzreliju utakmicu dosad. Samo da tako nastavimo, daj Bože."

Tako, međutim, ne želi nastaviti trener Olimpije Sašo Filipovski. Njegovu su ekipu skupo stajala promašena slobodna bacanja u završnici. "Nismo izdržali u zadnjih pet minuta, kada smo morali igrati pametnije. U završnici odlučuju iskustvo i sabranost, a da to nismo imali govori i porazna statistika o pogođenim slobodnim bacanjima. Iz te završnice ekipa nešto mora naučiti", zaključio je strateg Ljubljančana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.