Pletikosa: Bit će teško, čeka nas euforičan protivnik i paklena atmosfera

STIPE PLETIKOSA već je jednom igrao protiv Belgije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i to protiv aktualnog izbornika Marca Wilmotsa, stoga najbolje zna što očekuje reprezentaciju na sutrašnjem gostovanju.

"Bilo je 20-25 tisuća ljudi na stadionu, igrali smo dobro i nismo im dopustili da se razmašu. Završilo je bez golova i meni je taj kvalifikacijski debi ostao u pamćenju po tome, ali i pohvali izbornika Blaževića za moj nastup. U uzvratu smo ih dobili golom Bokšića i proslavili plasman na SP 2002. Sjećam se u obje utakmice Marca Wilmotsa. Vrlo čvrst vezist razornog udarca", prisjetio se Plete, a zatim se osvrnuo na novi dvoboj.

"Čeka nas paklena atmosfera i vrlo napaljen protivnik, prepun samopouzdanja i gotovo euforičan. Ne znam koliko ću posla imati, to je sve relativno. Belgiju svi najavljuju kao da smo predodređeni za poraz, ali uza sve poštovanje njihovoj evidentnoj igračkoj kvaliteti, mladim i moćnim igračima, nismo ni mi neki početnici. Mi smo na Euru protiv Španjolske i Italije igrali 'al pari' te pokazali da možemo biti tvrd orah i najjačima na svijetu", smatra naš vratar.

Kratko se osvrnuo i na momčad Belgije...

"Belgija je brza, nema što, ali takve se protivnikove adute može taktički kompenzirati. Veliku ćemo ulogu u hrabrom pristupu igri u Bruxellesu odigrati mi iz starije i iskusnije garde, Šimunić, Srna, Ćorluka, Modrić, ja, Olić bude li igrao. I moramo omogućiti da se ovi mlađi koji su u formi, kao Jelavić i Mandžukić, pa Perišić, Strinić i drugi lakše pokažu u pravom svijetlu. U prvih 15-20 minuta bit će taktičkog nadmudrivanja, a onda, tko namiriše slabosti protivnika, krenut će tim putem da ih iskoristi", rekao je Pletikosa, a zatim odbacio sve kalkulacije.

"Bod ili tri. Ne treba kalkulirati. Mi moramo ići odigrati svoju utakmicu, kao uvijek, nadigravati se i hrabro počupati s njima, pa ćemo vidjeti što to rezultatski znači. Njima je izazov nakon 10 godina osjećati se favorit i pred 45 tisuća euforičnih navijača dobiti Hrvatsku kao prilog tim uvjerenjima. Bogme je i nama izazov pokazati da smo vrijedni respekta koji uživamo", zaključio je Stipe, trenutačno jedan od naših najiskusnijih igrača. Susret u Belgiji bit će mu 97. u reprezentativnoj karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.