Pobjeda! Mladi Hrvati zahvaljujući čarobnom Rebiću slomili Urugvaj

Foto: Screenshot; Fifa

HRVATSKA U-20 reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Igrači Dinka Jeličića pobijedili su Urugvaj u 1. kolu skupine F, a pogodak je postigao Ante Rebić.

Livaja se asistencijom iskupio za promašaj s bijele točke

Hrvatska je agresivno otvorila utakmicu. Livaja je možda bio i preagresivan, pa je dobio žuti karton već u 1. minuti susreta. Svejedno, Hrvatska je imala blagu terensku inicijativu i najviše je prijetila preko Pjace i Čanađije, koji su fantastičnim prolazima izluđivali zadnju liniju Urugvaja.

Hrvatska je prvu pravu priliku imala u 16. minuti kada je Pjaca probio desni bok, ušao u kazneni prostor i zavrnuo loptu na drugu stativu, ali Urugvajci su se uspjeli nekako obraniti. Do novog uzbuđenja trebalo je čekati svega pet minuta. Čanađija je odlično prihvatio jednu dubinsku loptu, sjurio se sjurio se prema kaznenom prostoru gdje ga je pokosio Silva, a glavni sudac utakmice, Neant Alioum, nije dvojio niti jedne sekunde te je pokazao na bijelu točku. Livaja je preuzeo odgovornost, ali hrvatski napadač nije bio precizan.

Pogodio je u desnu stativu, a lopta se od De Amoresovih leđa odbila u aut. Bez obzira na taj promašaj, Hrvatska je krenula još odlučnije i čvršće. Jeličić je inzistirao na kratkim dodavanjima kroz sredinu te probojima po boku, a najviše problema Urugvajcima zadavali su Pjaca i Čanađija, ali i napadački tandem Livaja - Rebić. Upravo su hrvatski napadači sami sebi stvorili šansu u 41. minuti. Livaja je fino navukao dvojicu igrača, dodao u for Rebiću koji je snažnim udarcem s 12 metara "probušio" urugvajskog vratara.

Stativa spasila Hrvatsku!

U nastavku igre, Hrvatska se povukla u vlastiti kazneni prostor. Zelenika je u 51. minuti prekrasnom paradom skinuo udarac Rolana, a problemi za hrvatskog izbornika nastavili su se kada je Rebića i Livaju morao izvaditi iz igre zbog grčeva. U tom periodu utakmice kompletna hrvatska obrana dobila je žute kartone; Gorupec, Datković, Mrzljak, Aleksić. U 72. minuti Urugvajci su promašili svoju najveću priliku do tada na utakmici.

Lopez je sa svega pet metara od Zelenike neometan opalio po golu, ali se lopta od stative odbila u gol aut. U 88. minuti odlično je intervenirao Šimunović, koji je u posljednji trenutak izbio loptu ispred Lopeza. Hrvatska u idućem kolu igra protiv Uzbekistana, a utakmica je na rasporedu u srijedu, 26. lipnja. Inače, Uzbekistan je u 1. kolu bio bolji od Novog Zelanda s 3:0.

HRVATSKA - URUGVAJ 1:0 (Rebić 41')

Hrvatska: Zelenika - Gorupec, Datković, Šimunović, Aleksić - Mrzljak, Pjaca, Čanađija, Miličević - Rebić, Livaja

Urugvaj: De Amores - Silva, Varela, Cristoforo, Rolan - Arrascaeta, Laxalt, Gino, Rodriguez - Gimenez, Avenatti

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.