Prvi put u povijesti: Engleski klub na pripremama u Hrvatskoj



I DOK hrvatska nogometna reprezentacija muku muči s izgradnjom kampa u kojem bi se hrvatski reprezentativci pripremali za velika natjecanja, engleski ligaš Northampton Town priprema se za nadolazeću sezonu u Istri, točnije u Novigradu.

"Ne samo Novigrad, već i Istra, za nas su do sada bili "dobro čuvanom tajnom", za koju nam je drago da smo je otkrili i da smo sada ovdje. Pored ostalih pogodnosti i pozitivnih strana koje smo ovdje zatekli posebno bih pohvalio ljude koji su nam čitavo vrijeme na raspolaganju i koji se maksimalno trude da naš boravak ovdje protekne u najboljem mogućem redu. Ništa im nije teško, stalno su nam na usluzi, kad se pojavi neki problem riješe ga… I tako je sa svima - od osoblja u hotelu do ljudi u klubu, odnosno na nogometnom terenu. Uistinu za svaku pohvalu!", izjavio je glavni trener Northampton Towna, Adrian Neal Boothroyd.

Northampton Town je, inače, član engleske League 2, a ovo je prvi puta da je jedan engleski klub boravio na pripremama u Hrvatskoj.

"Novigradu treba još jedno nogometno igralište, sve ostalo imate..."

Igrači su odrađivali po dva naporna treninga dnevno na nogometnom terenu NK Novigrada, potom vježbe snage, a odigrali su čak i prijateljsku utakmicu protiv istoimenog domaćina.

"Naš je klub dosad bio na pripremama u SAD-u, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Irskoj, Njemačkoj, Austrij...i moram priznati kako je ovo najbolje mjesto na kojem smo dosad bili. Svakako bi bilo poželjno da Novigrad izgradi još jedno nogometno igralište, kako bi istovremeno mogao ugostiti više momčadi. Sve ostalo imate", poručio je za kraj Boothroyd.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.