Sakara: U Beču ću pokazati da sam sasvim novi i drukčiji borac

Foto: FFC

KRAJEM srpnja Final Fight Championship postao je jači za jedno vrhunsko MMA ime. Nekadašnji UFC-ov borac Alessio Sakara pojačao je FFC-ov roster i od tog trenutka ljubitelji slobodne borbe u regiji s nestrpljenjem očekuju njegov ulazak u ring. On će se dogoditi 6. prosinca u Beču. Sakari će na suprotnoj strani tog dana biti opasni Maciej Browarski iz Poljske.

O Sakari i njegovom dosadašnjem učinku u karijeri ne treba trošiti previše riječi. Svi znaju što je napravio tijekom osam godina provedenih u UFC-u gdje se borio s ponajboljim borcima u srednjoj kategoriji. Kad je potpisao ugovor s FFC-om odmah je naglasio da će se boriti u poluteškoj kategoriji te da želi povratak u vrh ovog sporta te da UFC za njega nije završena priča. No, prva priča u FFC-u biti će Beču za koji se ozbiljno pripremao.

"Pripreme sam proveo u različitim dijelovima Italije. Najviše sam bio u Rimu, ali neko sam vrijeme proveo i u Goriziji gdje sam trenirao s Glory i K-1 prvakom Giorgiom Petrosyanom. Bio sam jedno vrijeme i u Nizozemskoj tako da vjerujem da sam odradio sjajan posao što ću potvrditi u Beču.", rekao je Sakara na početku razgovora za Fight Site.

"Sad sam sasvim drugi borac. Vidjet ćete nešto novo"


Browarski će biti prvi izazov na Final Fightu za "Legionariusa". Uostalom koliko je opasan poljski borac je pokazao na FFC-u 4 u Zadru kad je brutalno nokautirao Jasona Jonesa kojeg su svi smatrali favoritom u tom dvoboju.

"Ne znam Browarskog osobno, ali koliko sam mogao vidjeti dobar je borac. Nitko ga nikad nije završio. Nitko na njemu nije izveo submission ili ga nokautirao što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Vidio sam njegov meč protiv Jonesa na tom FFC-u i moram priznati da je stvarno izgledao jako dobro. No, moja je prednost iskustvo te udaračke tehnike."

Sakara je posljednji meč imao prije više od godinu dana. Točnije, bilo je to krajem listopada prošle godine kad je poražen na UFC Fight Night od Nicholasa Musoke. Beč će pokazati koliko je pauza ostavila traga i je li ga uopće ostavila.

"Profesionalac sam i nikad nisam prestao trenirati bez obzira na ovu pauzu. Odlično sam pripremljen, a s obzirom na to da ću se boriti u kategoriji do 93 kilograma osjećam se puno bolje nego ranije."

Posljednju pobjedu Sakara je ostvario još 2010. kad je svladao Jamesa Irvina prekidom u prvoj rundi. Nakon toga uslijedila su četiri poraza. Redom su od njega bili bolji Chris Weidman, Brian Stann, Patric Cote i već spomenuti Musoke. Neugodan je to niz koji Sakara pod svaku cijenu želi završiti i krenuti u novom smjeru.

"Ne želim tražiti isprike, ali od Cotea sam u Kanadi bio bolji. Diskvalificiran sam, ali imao sam pobjedu. Ostale su borbe druga priča. Nažalost uvijek sam imao problema sa skidanjem kilaže. No, sad sam sasvim drugi borac. Vidjet ćete nešto novo. Obećajem vam."

"Volim blisku borbu. To je moj stil"

Nije tajna da se Sakara želi vratiti i na najveću svjetsku MMA scenu. Dokazivanje na Final Fightu prava je prilika za to.

"UFC je najbolja svjetska MMA promocija, a ja u ovom trenutku želim dati sve od sebe u ovoj kategoriji. Orsat Zovko moj je novi menadžer koji će mi pomoći da pronađem što bolje borbe. Imam veliko povjerenje u njega. Ako odluči da je vrijeme za UFC tako će i biti, ako pak odluči da idemo u Japan ići ćemo tamo. Želim mu zahvaliti što vjeruje u mene. Jednostavno želim dokazati da sam sasvim drukčiji borac sad kad sam među poluteškašima."

Prema svemu onom što Sakara najavljuje te želji da okrene novu stranicu u karijeri, borba u Beču trebala bi ponuditi pravi spektakl.

"Obećajem da ću dati sve od sebe. Volim rat. Volim blisku borbu. To je moj stil"

Kolika je Sakarina popularnost u Italiji najbolje potvrđuje i sljedeći podatak koji nam je otkrio.


"Iz Italije dolazi autobus s navijačima, a borba će biti prenošena uživo na kanalu Dmax (Discovery Network). To je prvi put da se neka MMA borba prenosi uživo na televiziji. Svi očekuju moju pobjedu. Očekuju da do nje dođem nokautom i borit ću se za svoje navijače. Želim da uživaju."

I za kraj je Sakara imao još jednu poruku vezanu uz FFC 16 u Beču.

"Pogledajte taj Fight Card i u MMA i u kick-boksu. Ima tu sjajnih borbi koje će sigurno oduševiti. Mislim da je ovo jedan od najboljih i najjačih događaja u Europi ove godine."

Alessio Sakara debitira će 6. prosinca na Finala Fight Championshipu, a s obzirom na sve što nam je najavio njegovu borbu nikako nemojte propustiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.