Simeone u svom jedinom osvrtu: Problem je bio Diego Costa

Foto: Getty images

DEBAKL španjolske reprezentacije prokomentirao je jedan od najboljih trenera svijeta u ovom trenutku - Diego Simeone. Evo što je napisao u svom jedinom osvrtu na SP koji je dao španjolskim novinarima. 

"Španjolska reprezentacija natjerala je mnoge od nas da se zaljubimo u nogomet koji smo vidjeli u Barceloni. Furija je donijela toliko sreće i uspjeha španjolskom narodu i mislim da moramo biti ponosni na njih i sve što su postigli. Bila je to nevjerojatna grupa individualaca koja je igrala vjerojatno ponajbolji nogomet u povijesti ovog sporta".

"U cijelom tom vremenu dominacije, protivnici su se naravno razvijala, tražili su načine kako da stanu na kraj toj nogometnoj samovolji. Kako su mjeseci prolazili tako su se sve bolje suprotstavljali da bi na kraju pronašli formulu kako parirati. To je jednom riječju nogomet i zato ga toliko volimo, ta stalna nadogradnja, stalni napredak".

"Ova reprezentacije Španjolske ne igra loš nogomet, isti su to igrači koji su briljirali posljednjih godina, međutim indikativan je podatak da su i Nizozemska i Čile bile puno bolje momčadi, superiornije, a to je nešto što se nije moglo dogoditi prije koju godinu. Naravno, uvijek će tu ostati pitanje motiva, međutim ne bi rekao da su Španjolci bez motiva, koliko su Nizozemci i Čileanci bili supermotivirani."

"Neki će reći kako je problem bio što protiv Čilea nije igrao Xavi, ali to nije istina. Del Bosqueova momčad nikad nije ovisila o Xaviju. Prije bi rekao da je problem bio u Diegu Costi. On se jednostavno nije uklopio. Furija je navikla igrati u jednom ritmu, jednoj brzini, dok Costa nudi jednu potpuno drugačiju igru. Costa je igrač koji, ukoliko maksimalno ne iskoristiš njegove potencijale,  postane izoliran i neupotrebljiv."

"Del Bosque je trebao plan B, a nije ga imao. Njegova momčad navikla je na timski nogomet s puno dodavanja, a Costa je igrač poteza, prodora, dubinske lopte, trenutka. Uglavnom, to jednostavno nije funkcioniralo. Ali ne morate se plašiti. Nije ovo kraj Španjolaca, razvoj će se nastaviti, a Furija vrlo brzo opet biti u vrhu jer ima jednostavno fantastične igrače."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.