Švedska - Francuska: Tricolori samo čudom mogu ispasti

REPREZENTACIJE Švedske i Francuske večeras će od 20:45 na Olimpijskom stadionu u Kijevu odmjeriti snage u zadnjoj utakmici Eura po skupinama (službeno, Engleska - Ukrajina je 23., a Švedska - Francuska 24. utakmica).

Francuzi, jedni od glavnih favorita za naslov prvaka Europe, protiv Šveđana, momčadi koja je na Euru uz Nizozemsku glavno razočaranje, imaju samo jedan cilj - ne izgubiti.

Tricolori su praktički jednom i pol nogom u četvrtfinalu, a da tamo ne završe može se dogoditi jedino u ludom scenariju u kojem bi izgubili od Šveđana s dva gola razlike, a Ukrajina pobijedila Englesku bilo kojim rezultatom.

S druge strane, Francuska je mali koračić od osvajanja skupine (to će se dogoditi ostvare li večeras bolji rezultat od Engleza, ali i ako obje utakmice završe neriješeno te ukoliko s istom razlikom oni pobijede Švedsku, a Engleska Ukrajinu).

U must-win poziciju Francuze je gurnula pobjeda 2:0 protiv Ukrajine u petak u Donjecku - nakon oluje s neba na travnjaku je u drugom poluvremenu tog dvoboja uslijedila francuska, pa su na krilima Jeremyja Meneza i Yohana Cabayjea unutar samo dvije minute stigli do kapitalne prednosti. Bila je to sasvim druga Francuska u odnosu na prvo kolo, kad su blijedom igrom protiv osakaćenih Engleza uzeli tek bod.

Blanc: Bit će teško sa Šveđanima, nema veze što su ispali

Što reći za Švedsku? Reprezentacija koja je skupa s Rusima najavljivana kao dark horse turnira u obje prve utakmice imala je u jednom trenutku drugog poluvremena vodstvo, ali su teren oba puta napuštali pognute glave i na megdan u Kijev stižu kao turisti. Protiv Ukrajine im je prednost donio Zlatan Ibrahimović (preokrenuo je Ševčenko), a nakon što su gubili od Engleza na poluvremenu, uspjeli su s dva gola stići na prag velikog trijumfa, ali uništili su ih Walcott i Welbeck, u najboljoj utakmici Eura.

"Ovakve situacije su uvijek opasno, a mi smo se ozbiljno pripremili za utakmicu sa Švedskom, protivnik koji naprosto traži to od nas. Oni su reprezentacija koja je očekivala više od ovog Eura, ali iako su ispali, ne sumnjam da će biti teško ih pobijediti. Vrlo su snažni, a igra im se temelji na fizici. Neki njihovi igrači su jako visoki i morat ćemo pripaziti u prekidima", najavljuje Laurent Blanc.

Hamren: Tužni smo što napuštamo Kijev i Ukrajinu

Njegov kolega Erik Hamren unatoč neslavnom rezultatu dobio je povjerenje Švedskog nogometnog saveza te će Ibrahimovića i društvo povesti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. O večerašnjem ogledu kaže:

"Tužni smo što napuštamo Kijev i Ukrajinu. Fantastično smo primljeni ovdje, šteta što ne možemo ostati još malo. Nakon poraza od Engleske momčad je bila u knock downu, pokušao sam s relaksacijom uoči utakmice s Francuskom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.