Trapattoni: Nikad ne bih prodao igrača poput Kovačića

Foto: Hina

GIOVANNI TRAPATTONI, legendarni talijanski trener, poručio je čelnicima Intera da ne bi trebali prodati Matea Kovačića.
 
"Ako ga je doveo, to znači da je Inter vjerovao u njega. Možda mu je potrebno samo malo vremena kako bi pokazao što može. Osobno, nikad ne bih prodao toliko talentiranog mladog nogometaša", rekao je Trapattoni o 20-godišnjem hrvatskom veznjaku, kojeg posljednjih mjeseci kritizira talijanska javnost i dio medija.
 
"Dovoljno je pogledati Michela Platinija i njegovih prvih šest mjeseci. Onda se sve promijenilo... Treba imati strpljenja, uvijek je teško na početku."
 
"Inter može postati prvak"
 
Trapattoni, koji je kao trener devet puta postao talijanski prvak, vjeruje da Inter sljedeće sezone može napasti vrh Serie A.
 
"Zaista sam uvjeren da Inter može postati prvak. Ja sam jednu sezonu završio na šestom mjestu, a onda sam sljedeće sezone osvojio ligu. Mislim da Roberto Mancini s nekoliko novih igrača može do naslova prvaka."
 
Vida širi hrvatsku koloniju na Giuseppe Meazzi?
 
"Gazzetta dello sport" piše kako Inter već sprema nekoliko zvučnih transfera u ljetnom prijelaznom roku, a na meti je još jedan Hrvat, Domagoj Vida.

"Nerrazzuri" žele popraviti obranu, a Vidu vide kao idealnog kandidata zbog svojih igara posljednjih mjeseci u dresu kijevskog Dinama i hrvatske reprezentacije. Nakon što je na Maksimiru protiv Norveške s nekoliko pravovremenih intervencija pomogao Subašiću obraniti gol, talijanskom novinaru rekao je kako bi volio doći u Inter gdje su već njegova dva suigrača iz reprezentacije.

"Ne znam, ne mogu reći ništa o tome", prvi je rekao Vida, a onda ipak dodao: "Naravno da bih volio igrati u Interovom dresu".

Prema pisanju "Gazzette" Mancini je Vidu želio dovesti u zimskom prijelaznom roku, ali bezuspješno. Na ljeto bi uz njega volio dovesti i njegovog partnera iz kijevske obrane Austrijanca Aleksandra Dragovića, kojeg prate i ugledni engleski klubovi, a za obojicu bi talijanski klub isplatio oko 15 milijuna eura.
 
Nakon 28 kola Serie A Inter se nalazi na desetom mjestu s 37 bodova, petnaest manje od trećeplasiranog Lazija i čak 30 manje od vodećeg Juventusa.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.