Velika večer za makedonski sport: McCalebb srušio Srbiju!

Foto: Fiba Europe

KOŠARKAŠKA reprezentacija Makedonije nanijela je prvi poraz selekciji Srbije u trećem kolu Eurobasketa u Sloveniji. Konačan rezultat bio je 89:75.

Pratite posljednje vijesti s Eurobasketa na Indexovoj temi.

Bila je to velika večer za makedonski sport. Dok su nogometaši na domaćem terenu potpuno nadigrali Wales (2:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, košarkaši su svoju veliku pobjedu ostvarili na slovenskom parketu u 3. kolu Eurobasketa.

Izabranici Aleša Pipana bolje su otvorili susret sa u prethodna dva kola neporaženom Srbijom i prvu četvrtinu zatvorili rezultatom 29:17. Najveća prednost Makedonije u drugoj četvrtini bila je 17 poena, a prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 48:32 za Makedonce.

Na vrhu liste najefikasnijih u redovima Makedonije bio je Bo Mccalebb, koji je sa 24 poena do kraja treće četvrtine „ubacio“ gotovo trećinu timskog učinka, javlja Anadolu Agency (AA).

Najbolji pojedinac utakmice bio je upravo makedonski Amerikanac Mccalebb s ubačenih 27 poena, dok je najefikasniji u redovima Srbije bio Danilo Anđušić s postignutih 19 poena.

Ovo je prva pobjeda Makedonije u grupnoj fazi Europskom prvenstva.

Francuska dobila Izrael

U okviru grupe “A”, reprezentacija Francuske je u dvorani “Tivoli” u Ljubljani savladala Izrael rezultatom 82:63.

U reprezentaciji Francuske najefikasniji je bio Ajinca sa 13 poena, dok je u reprezentaciji Izraela najbolji bio Eliyahu koji je postigao ukupno 14 poena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.