Washington Post: Vaterpolo ima nove kraljeve, Hrvati su dominirali u Londonu!

"PRVI put nakon 12 godina, vaterpolo je dobio nove kraljeve, ali i kraljice", piše Washington post, jutro nakon što su hrvatski vaterpolisti pokorili London i uzeli svoje prvo olimpijsko zlato.

"Hrvatska reprezentacija prekinula je dominaciju Mađara koja je trajala punih 12 godina. Mađari su se zlatom okitili 2000. u Sydneyu, 2004. u Ateni i 2008. u Pekingu. Osim Hrvata do zlata su po prvi put došle i američke vaterpolistice koje su u finalu bile bolje od Nizozemske", napominje američki list.

Hrvatski vaterpolisti na olimpijskom turniru napravili su dar-mar. U osam utakmica upisali su osam čistih pobjeda.

"Hrvati su dominirali na terenu. Njihova granitna obrana predvođena sjajnim vratarom Josipom Pavićem lomila je protivnike, a hrvatski napad su predvodili Sandro Sukno, Miho Bošković i Nikša Dobud", piše dalje u tekstu.

Gallo: Hrvati imaju najbolju momčad na svijetu

"Koliko su Hrvati dobri? Pitajte talijanskog reprezentativca Valentina Galla, čija se reprezentacija dva puta sukobila s Hrvatskom i dva puta izgubila".

"Hrvati su trenutno najjača ekipa na svijetu. Snažni su u svakom aspektu igre. Dobili su svaki susret, i to poprilično lagano", tvrdi Gallo.

Hrvatska reprezentacija osvajanjem olimpijskog zlata osvojila je sve što je jedna vaterpolska reprezentacija mogla osvojiti: Svjetsko prvenstvo 2007., Euro 2010., Svjetsku ligu 2012., i sada Olimpijske igre 2012.


"Ovo je prvo zlato, a nadam se da nije posljednje", poručuje Dobud.

"Zlatni" Mađari se oprostili od reprezentacije

I dok Dobud najavljuje pohod na nova zlata, generacija Mađara koja je 12 godina dominirala odlazi u sasvim zasluženu mirovinu. Tamas Kasas, Peter Biros, Zoltan Szesci i Gergely Kiss oprostili su se od reprezentacije u kojoj su osvojili tri zlatne olimpijske medalje.

"Ovo je kraj jedne ere, ali doći će nova generacija. Posljednjih 12 godina odigrao sam gotovo pa sve utakmice i svi su uvijek tražili pobjedu i odličnu igru. Pa sada kažem dosta, ne želim više igrati. To je prenaporno i neće mi biti žao što odlazim", poručio je 36-godišnji Kasas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.