Zvijezde bečkog FFC-a na pressici: Sakara nerazmišlja o Browarskom, Shkodran će pričati u ringu

Foto: FFC

DVA DANA pred FFC 16 u Beču, danas se u bečkoj dvorani Gym 23 održala press konferencija pred spektakl koji se u subotu održava u austrijskoj metropoli. Nakon druženja s pripadnicima sedme sile, najveće zvijezde priredbe su odradile i otvoreni trening pred TV kamerama.

Na konferenciji su sudjelovali predsjednik FFC-a Orsat Zovko, najveća zvijezda priredbe i bivši UFC-ovac Alessio Sakara, austrijska borilačka ikona Fadi Merza, Albanac Shkodran Veseli, domaća uzdanica Phillipp Schranz, te austrijska boksačica Nicole Wesner koja će nastupiti iste večeri, ali u boksačkom dijelu priredbe.

Zovko: Nadam se da ćemo se brzo vratiti u Beč

Prvi se okupljenim novinarima i znatiželjnicima obratio glavni i odgovorni, gospodin Orsat Zovko, koji je najavio spektakl u Multiversum Schwechat dvorani za koju se nada da bi mogla biti pretijesna za sve koji žele vidjeti najveći borilački show koji je ikada stigao u austrijsku metropolu.

"Drago nam je da smo došli u Beč te smo za sada vrhunski primljeni. Priredba se održava u sjajnoj potpuno novoj dvorani Multiversum Schwechat. Popis borbi je sjajan, možda i najbolji do sada i vjerujem da nam u subotu slijedi spektakl. Nadam se da ovo nije prvi i zadnji put da smo u Beču. Vjerujem da ćemo se brzo vratiti", rekao je Zovko na početku.

Upitan o otkazu Nandora Guelmina koji je trebao predvoditi MMA program u "main eventu", glavni čovjek FFC-a je odgovorio:

"Nandor je prije par tjedana imao problema s koljenom. No, stisnuo je zube i vjerovali smo da može odraditi ovaj meč te da ozljeda nije toliko ozbiljna. Prošli tjedan se ponovno obnovila i kada je napravio pretrage, one su pokazale da su mu otišla oba meniskusa. Operacija mu slijedi u siječnju i onda oporavak. Vjerujem da će se brzo vratiti jer želimo organizirati dvoboj protiv Peraka koji je trebao biti sjajan meč. S obzirom da je bilo premalo vremena za pronaći Peraku adekvatnog protivnika, sada su Sakara i Browarski 'main event'."

Sakara trenirao s Petrosyanom i Cro Copom

Još jučer je u Beč stigla posebna TV ekipa taljanskog kanala DMAX koji uživo prenosi FFC i koji doslovce u stopu prati njihovu MMA zvijezdu Alessija Sakaru. Bili su i na press konferenciji gje je Sakari bilo postavljeno najviše pitanja.

"Osjećam se odlično i ovo je napokon moja prava kilaža. Ja ću tek u 93 kilograma pokazati što mogu. Volim jesti pizzu i tjesteninu, a u ovoj kilaži to mogu raditi i biti kompetitivan. FFC je vrlo profesionalna promocija, ovdje je sve vrlo dobro posloženo, sve je na vrhunskom nivou. O Browarskom ne razmišljam. Pogledao sam ga, ali to je sve. Mislim samo na sebe. Ne razmišljam uopće o protivniku", potvrdio je Sakara koji je u posljednje vrijeme trenirao s dva velikana Giorgiom Petrosyanom i Mirkom Filipovićem.

"Giorgio je moj prijatelj. Puno sam od njega naučio vezano uz boksački dio. On radi izuzetno tehnički te je to bilo dragocijeno iskustvo. Kod Cro Copa sam proveo nekoliko dana. Naravno, svi znaju za Mirka na svijetu, to mi je bila velika čast. Svidjelo mi se kako trenira. Uvijek volim iskoristiti svaku priliku trenirati s kvalitetnim borcima kao što je on. Svidjela mi se jako i Hrvatska, jedva čekam se ponovno vratiti", zaključio je Sakara.

Veseli: Pričat ću u ringu!

Predvodnik kick boksing dijela je Albanac Shkodran Veseli. Trenutačno živi i trenira u Švicarskoj, no dugo je živio i u Beču gdje će sigurno imati mnogo navijača, ali i posaban odnos - osvetu. Prije par godina je izgubio od Duolija Chena koji ga čeka u subotu.

"Ne želim previše pričati sada, ja pričam u ringu. Odlično sam spreman i jedva čekam da krene. Prvobitno sam se trebao boriti protiv Paula Daleyja, no do borbe nije došlo. Zbog toga mi je jako žao. Od Chena sam izgubio prije tri godina te vjerujem da će sada biti drugačije. Htio bih se zahvaliti FFC-u što me ponovno pozvao da se borim u ovoj vrhunskoj promociji", kratak je bio Veseli.

Merza: Ako se FFC vrati u Beč, možda se i ja vratim

Uz Sakaru, najveća zvijezda priredbe je definitivno Austrijanac Fadi Merza. Kako je i sam pobrojao, ispred njega je 164. i to posljednji meč u karijeri. Zašto je za oproštaj izabrao FFC?

"Razlog je što sam nakon velike karijere odlučio stvar zaključiti na najprofesionalnijem mogućem nivou u vrlo profesionalnoj promociji kao što je FFC. Odradio sam mnogo mečeva, ovo će mi biti 164. u karijeri i mislim da je vrijeme za reći zbogom. Ako se FFC vrati u Austriju, razmislit ću o povratku jer bi to bila neka druga priča, ali treba prvo odraditi dvoboj u subotu", poručio je Merza koji u Austriji ima ogroman broj poklonika i navijača, a njegov oproštani meč je izazvao velik interes javnosti.

Schranz: Želim priliku za naslov!

Ako je on na kraju karijere, onda je Phillipp Schranz na samom početku. U FFC debiju ga čeka opasni Lemmy Krušič, no Austrijanac već sada razmišlja o pojasu.

"Znam da sam tek došao i zato ne očekujem odmah šansu, ali bi možda mogao sljedeće godine dobiti priliku za naslov jer vjerujem da ću pobijediti. Naravno da želim pojas, svi ga želimo pogotovo u ovako kvalitetnoj promociji. Veselim se svom debiju. Spreman sam maksimalno i vjerujem da ću pobijediti", rekao je Schranz koji se bori protiv Lemmyja Krušiča, donedavnog kandidata za titulu koji je izgubio od Račića.

"Sve ovisi o gospodinu Zovku i FFC-u. Treba prvo preskočiti ovu prvu prepreku, a onda razmišljati dalje, ali se nadam da, ako sve bude dobro, u 2015. bi mogao dobiti šansu za titulu."
Wesner: Fokusiram se na sebe i onda će pojasevi biti moji!
Na kraju se novinarima obratila i Nicole Weser - austrijska boksačica koja će prije službenog FFC početka odraditi  profesionalni boksački meč za titulu svjetske boksačke prvakinje prema dvije verzije WIBF i WBF. Meč je na rasporedu u 19 sati te će biti sjajan uvod za FFC noć.

"Moj tim i ja smo punu sampouzdanja iako sam imala dosta problema s pripremama. Zapravo su one krenule jako dobro, sparirala sam i po 10 rundi bez problema, a tada me uhvatila gripa. Nažalost, deset dana sam provela u krevetu što je bilo vrlo loše za moju fizičku spremu. Zahvaljujući dobrom radu, to sam sve nadoknadila i sada sam dobro. Moja protivnica je brza, možda malo atipična te se voli jako puno kretati. Ja želim nametnuti svoj ritam i fokusirati se na svoje kvalitete. Ako to uspijem, pojasi će biti moji", poručila je Wesner za kraj.
U petak je na rasporedu službeno vaganje koje će se održati u hotelu Austria Trend Pyramide, a ovaj put se sama priredba održava u subotu 6. prosinca u prekrasnoj novoj dvorani Multiversum Schwechat.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.