CIBONA

Aco Petrović uplatio za spas Cibone, uključio se i njen najdugovječniji sponzor

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

OD 13 SATI Aco Petrović održava press-konferenciju na kojoj će izložiti plan za spas Cibone. Njegova je ideja, koju je prošlog tjedna pokrenuo na Twitteru, da se okupe 2000 entuzijasta i uplate po 5000 eura, čime bi se pokrili višegodišnji dugovi zbog kojih je klub na pragu stečaja te omogućio novi početak.

No akcija je počela i prije najavljenih 13 sati. Cibonina igračka i trenerska legenda objavila je da je već uplatila svoj dio, baš kao i Saša Pavličić-Bekić, bivši disciplinski sudac ABA lige, koji je prošle jeseni bio u grupaciji spremnoj za preuzimanje Cibone. 

Uskoro je objavio i da je od najdugovječnijeg sponzora Francka stiglo 11 uplata od po 5000 eura. Franck je jedna od firmi iz grupacije koja se uključila u rad kluba 1976., kada je Lokomotiva postajala Cibona, ulagao je i tijekom prošlog desetljeća, ali se prošlog mjeseca i njihov predstavnik povukao iz uprave.

Nešto kasnije Aco je objavio i fotografiju iz GNK Dinama s članom uprave Krešimirom Antolićem, što znači da se u akciju uključio i drugi najveći zagrebački sportski brend te nogometni prvak Hrvatske. Prema Petrovićevoj računici, potrebno je 10 milijuna eura da bi Cibona vratila i najpesimističniji iznos dugova te imala još dovoljno za barem jednu sezonu normalnog rada.