LIGA PRVAKA

Ajaxovi navijači ne smiju na Stamford Bridge. Ugostit će ih londonski trećeligaš

Foto: EPA-EFE

UEFA je na istoj sjednici na kojoj je kaznila Dinamo zbog divljanja BBB-a u Manchesteru kaznila i Ajax.

Nizozemski prvak je zbog nereda na utakmici Valencia - Ajax kažnjen jednom utakmicom bez gostovanja njegovih navijača, što se odnosi već na prvu sljedeću gostujuću utakmicu protiv Chelseaja u Londonu 5. studenog.

Ajax je za kaznu doznao prošlog tjedna, ali je oko 2000 navijača odavno kupilo zrakoplovne karte i rezerviralo smještaj u Londonu. Navijači su najavili da putuju u London neovisno o zabrani, a kako im put ne bi prošao bez nogometa, pobrinut će se najvjerojatnije trećeligaš Leyton Orient.

Vodstvo tog kluba objavilo je da je stupilo u kontakt s Ajaxovim navijačima te ih pozvalo na utakmicu Leasing.com Cupa protiv U-21 momčadi Brightona. Riječ je o natjecanju koje se prije zvalo Football League Trophy i u kojem sudjeluju svi klubovi od Championshipa naniže i 16 U-21 momčadi iz Premiershipa te je treći najprestižniji engleski kup nakon FA Cupa i Carling Cupa.

Stadion Brisbane Road može primiti nešto manje od 10.000 navijača i sve je izvjesnije da će na njemu biti i 2000 Nizozemaca kojima Leyton tako želi uljepšati izlet u London.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.