Bugarska

Proslavljeni premierligaški trener postao tehnički direktor CSKA Sofije

Foto: EPA

ALAN PARDEW je postao novi tehnički direktor bugarskog velikana CSKA Sofije. Ovo je prvi put u karijeri 59-godišnjeg trenera da je prihvatio direktorsku ulogu u nogometnom klubu.

Do sada je u karijeri vodio premierligaše West Ham, Newcastle, Crystal Palace i WBA, a najuspješniji je bio na klupi Newcastlea.

Posljednji trenerski angažman imao je u ADO Den Haagu

Ondje je u sezoni 2011./12. osvojio šesto mjesto u Premierligi. Vlasnik kluba Mike Ashley je ponesen uspjehom Pardewu ponudio osmogodišnji ugovor, ali su se dvije strane razišle u prosincu 2014. zbog loših rezultata.

Pardew je posljednji trenerski angažman imao u nizozemskom ADO Den Haagu s kojim je raskinuo ugovor u travnju nakon što je pandemija koronavirusa završila Eredivisie. S Den Haagom se nije proslavio jer je u osam susreta uspio upisati samo jednu pobjedu.

Jedan od vlasnika kluba je legendarni Hristo Stoičkov

CSKA je najuspješniji klub u Bugarskoj, a trenutno ga vodi bosanskohercegovački trener Bruno Akrapović. Na prvenstvenoj ljestvici je trenutno trećeplasiran, a u skupini Europa lige nakon tri kola ima jedan bod. U četvrtak igra protiv Young Boysa iz Berna.

Mali dioničar kluba je legendarni Hristo Stoičkov koji je nogometnu karijeru započeo upravo u CSKA Sofiji.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.