Američka nogometašica odbila pjevati himnu na SP-u: "Trump, je*i se"

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE nekoliko dana je u Francuskoj počelo SP u nogometu za žene, a SAD je prvi favorit za zlato. Amerikanke su prvu utakmicu odigrale protiv Tajlanda i pobijedile su s rekordnih 13:0, što je najveća razlika u povijesti na mundijalima.

Ipak, nakon utakmice najviše se pričalo o potezu američke reprezentativke Megan Rapinoe, koja je odbila prije početka pjevati himnu zbog protesta protiv Donalda Trumpa i njegove administracije.

Dok su ostale Amerikanke na sav glas pjevale himnu SAD-a, Rapinoe, zamjenica kapetanice SAD-a i jedna od najiskusnijih u ekipi, nijemo je gledala zastavu svoje zemlje.

Rapinoe je prije nekoliko godina postala prva bijela sportašica koja je kleknula tijekom intoniranja nacionalne himne kako bi tako dala podršku Colinu Kaepernicku i svim ostalim tamnoputim sportašima koji se bore protiv rasne nejednakosti i policijske brutalnosti u Americi.

"Vjerojatno nikad više neću staviti ruku preko svog srca i vjerojatno više nikad neću zapjevati nacionalnu himnu. Zaista je dobar osjećaj reći Trumpu i njegovoj administraciji: 'Jebite se!' Oni se veoma ružno ponašaju prema ljudima koji ne izgledaju poput njih'', izjavila je Rapinoe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.