Copa America

Argentina i Čile u četvrtfinalu Copa Americe. Messi došao do rekorda

Mateus Bonomi/AGIF (via AP)/Guliver Images

ARGENTINA i Čile osigurali su nastup u četvrtfinalu Copa Americe koje se igra u Brazilu.

Argentina je pobijedila Paragvaj 1:0 u trećem kolu skupine A u Braziliji, a Lionelu Messiju je to bila 147. utakmica za argentinsku reprezentaciju, zahvaljujući čemu je dostigao Javiera Mascherana po broju nastupa u nacionalnom dresu.

Čovjek odluke u Braziliji bio je Alejandro Gomez, koji je jedini pogodak na utakmici, nakon dodavanja Angela Di Marie, postigao u desetoj minuti.

Messi, koji je prvu utakmicu za Argentinu odigrao 16. kolovoza 2005. godine, izjednačio se s dugogodišnjim suigračem u Barceloni Mascheranom po broju nastupa i sigurno će postati igrač s najviše odigranih utakmica za argentinsku odabranu vrstu, čiji je najbolji strijelac sa 73 zabijena gola.

U drugom susretu u skupini A Urugvaj i Čile odigrali su neriješeno 1:1. Čile je poveo golom Eduarda Vargasa u 26. minuti, a Urugvaj je izjednačio nakon autogola Artura Vidala u 66. minuti.

U skupini A Argentina je prva sa sedam bodova, Čile je drugi s pet, Paragvaj treći s tri, dok Urugvaj ima jedan bod, a Bolivija je bez bodova. Posljednje tri reprezentacije do sada su odigrale samo dvije utakmice, a najbolje četiri plasirat će se u četvrtfinale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.