Argentinski izbornik: Imam hrvatsku krv, poštujem Hrvate, ali ja sam 100 posto Argentinac

Foto: Hina

ČETIRI finala, četiri poraza. To je bilanca Argentine u Davis Cupu. Jedina su reprezentacija koja je izgubila toliko finala, a za vikend će, nadamo se, i peto.

"Uživamo u ovom trenutku. Dat ćemo sve što imamo u sebi da Argentina bude ponosna, to nas jedino zanima", rekao je argentinski izbornik Daniel Orsanic.

Od hrvatskih korijena, kaže, ne bježi, ali razmišlja samo o Argentini.

"Imam hrvatske krvi, poštujem i hrvatske korijene i hrvatski narod, ali ja sam sto posto Argentinac. Tako se i osjećam i ovdje sam kako bih predstavljao argentinski dio svoje obitelji. Dobio sam nekoliko poruka od ljudi iz Hrvatske koji se prezivaju kao ja, ali mislim da nismo u rodu. Možda ih upozna, ali nemam veze ni s kime iz Hrvatske", rekao je Orsanic.

Njegov otac Branko pobjegao je s roditeljima od rata iz Hrvatske pod lažnim prezimenom Orlović. Kratko su bili u Austriji i Italiji, a onda otišli u Buenos Aires u potrazi za poslom.

"Na hrvatskom znam reći smo 'Bok, kako si?. Majka mi je Argentinka, a djed je umro kad sam imao šest godina. Puno sam slušao baku i oca kako pričaju hrvatski, ali me nikada nisu naučili taj jezik", rekao je Orsanic nedavno za argentinske novine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.