Autor najvećeg čuda Premier lige: Točno je, pričam sam sa sobom na utakmicama

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI stručnjak Claudio Ranieri (71) vratio se u Cagliari, drugoligaša sa Sardinije u kojem je izgradio trenersku karijeru i probio se do samog vrha. Napustio ga je 1991. godine, nakon što je klub iz treće talijanske lige u samo dvije godine uveo u Serie A. Sada se vratio poslije nepune 32 godine.

Ranieriju je priređen srdačan doček od strane navijača na njegovoj prvoj utakmici, a iskusni trener je pustio i pokoju suzu. Nova premijera je bila uspješna i Cagliari je pobijedio Como 2:0 i došao do važnih bodova u borbi za povratak u Serie A. Trenutno se nalaze na osmom mjestu koje vodi u doigravanje.

Autor čuda 2016. godine

Tijekom utakmice neki su primijetili da Ranieri naizgled priča sam sa sobom, a novinari su ga o tome upitali na press-konferenciji: "Tako je, pričam sam sa sobom. Imam nove mobitele i pametne satove, snimam bilješke. Kada ponovno gledam utakmicu, znam koje trenutke tražiti. Neki zapisuju, ali ja preferiram snimanje. Tako ne moram prekidati gledanje utakmice."

Posljednji Ranierijev klub prije Cagliarija bio je Watford, koji je u Premier lige vodio od listopada 2021. do siječnja 2022. godine. U dugogodišnjoj trenerskoj karijeri najveći uspjeh mu je osvajanje engleskog prvenstva s Leicesterom 2016. godine. Također je vodio Romu, Napoli, Inter i Valenciju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.