Bivši igrač Hajduka spasio život Sarajliji

BULEND BIŠČEVIĆ, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši igrač Hajduka, brzom reakcijom spasio je život jednom sugrađaninu iz Sarajeva. 

Biščević se zatekao u općini Novo Sarajevo kad je ondje u nesvijest pao estradni menadžer Fikret Mehmedalić. "Išao sam u općinu Novo Sarajevo završiti neke papire. Znate kako je to stresno kod nas. Odjednom mi je pozlilo, počeo sam se gubiti. Pao sam. Dragi Bog je htio da se tu u tom trenutku nađe Biščević", rekao je Mehmedalić, koji je dva tjedna proveo u bolnici. 

"Cijeli sam život u nogometu. Svašta sam se nagledao. Strašnih ozljeda, a proživio sam i rat. Ovo je nešto drugo. Došao čovjek u općinu i pao. Prijatelj i ja učinili smo sve da ga držimo u životu, polijevali vodom, masirali srce... Tresli ga... Srećom, hitna je brzo došla, odvezli ga u bolnicu. Čuo sam se s njim i presretan sam što je sve ok", izjavio je Biščević za sportske.ba.

Biščević, legenda sarajevskog Željezničara, za Hajduk je igrao godinu dana i sa splitskim klubom bio prvak 2005. godine.