SVJETSKO PRVENSTVO

Bivši trener Dinama: Bilo bi lijepo da Srbija igra protiv Hrvatske na SP-u

Foto: EPA

BRANKO IVANKOVIĆ, hrvatski trener i sadašnji izbornik Omana, za srpski Mondo komentirao je ždrijeb Svjetskog prvenstva koje će se krajem godine održati u Kataru. Ivanković je prisustvovao ždrijebu kojim je Hrvatska završila u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom, a Srbija s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom.

"Privilegij je sjediti i doručkovati pokraj Arsena Wengera, Didiera Deschampsa, Fernanda Santosa, Dragana Stojkovića... Komunicirati s njima, razmjenjivati iskustva, slušati anegdote iz slavne nogometne prošlosti. Nogomet stvara prijatelje i ruši rasne, ratne i nacionalne predrasude", rekao je Ivanković.

"Hrvatska je moja reprezentacija, ali zanimalo me kako će proći Katar, Iran, Srbija... Grupe su podjednako teške i neizvjesne. Hrvatska je svjetski viceprvak, sve osim plasmana u drugi krug bio bi neuspjeh. Belgija će biti favorit za jedno od prva dva mjesta. Na golu Kanade je Milan Borjan, na klupi Maroka Vahid Halilhodžić. Lijepo je vidjeti naše ljude kao protivnike na terenu."

Priželjkuje utakmicu Srbije i Hrvatske u nokaut fazi SP-a

Pratio je, kaže, nastupe Srbije u kvalifikacijama. "Moram priznati, Srbija je igrala na visokoj razini. U Lisabonu su zasluženo pobijedili Portugal i izborili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Dobili su zahtjevnu grupu. Realno je očekivati prolazak jer imaju sjajne igrače i pravog izbornika. Švicarska je kvalitetna, ali nije bolja od Srbije", smatra Ivanković.

Pohvalio je srpskog izbornika. "Uživa povjerenje cijele nacije. Nitko ne može osporiti njegovu klasu i fenomenalnu igračku karijeru. Siguran sam da je srpski nogomet na pravome putu, fenomenalno vodi reprezentaciju", rekao je Ivanković, istaknuvši Dušana Tadića i Dušana Vlahovića kao najbolje igrače Srbije, s time da potonjeg smatra jednim od pet najboljih napadača svijeta.

Na kraju razgovora za Mondo rekao je kako bi "bilo prelijepo" kada bi se u nokaut fazi Svjetskoga prvenstva susreli Srbija i Hrvatska. "Uf, kako bi to bilo lijepo. Vjerujte mi na riječ, nije nerealno. Stojković i Dalić u reprezentacijama imaju kvalitetu koja garantira da u Kataru mogu otići jako daleko. Vidimo se u polufinalu, pa kom opanci, kom obojci", izjavio je Ivanković.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.