košarka

Bogdanović nakon jedva iščupane pobjede: Nismo dobri. Posebno ja

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

HRVATSKI košarkaši su u Spaladium Areni u Splitu jedva pobijedili Tunis (75:70) u ključnoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Pobjeda je Hrvatskoj donijela ulazak u nokaut-fazu kvalifikacija, točnije polufinale, gdje za dva dana igra protiv Njemačke, koja je pobijedila Rusiju 69:67.

Izbornik Veljko Mršić je izjavio: "Pavle Marčinković nam je donio prevagu skokom i tricom na kraju. Što drugo da kažem o utakmici? Moramo biti puno bolji protiv Njemačke, koja je jači protivnik."

Ante Žižić: "Popustila nam je koncentracija i tako smo izgubili veliku prednost od 14 poena. Lopta nam je bila statična, promašivali smo šuteve. Tako smo im dali vjetar u leđa i na kraju smo jedva pobijedili. Kao i uvijek, dao sam sve od sebe za reprezentaciju. Čeka nas Njemačka, daleko bolji protivnik. Igraju momčadsku košarku, s visokom linijom, što meni kao centru odgovara. Protiv takvog suparnika nećemo smjeti imati padove kao danas, nego ćemo od početka morati biti fokusirani."

Bojan Bogdanović: "Nismo oni pravi, ne igramo dobro. Posebno ja. Međutim, što je tu je. Sada nas čeka Njemačka, koja igra kao Tunis, samo je puno kvalitetnija. Svakako moramo biti puno agresivniji. Danas su nas povukli Hezonja i Marčinković. Nadam se da ćemo se za Njemačku puno popraviti. Osnovno je da budemo puno agresivniji i individualno odgovorniji jer suparnicima dopuštamo previše lakih poena."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.