Boksački fanovi: Hrgović protiv Usika? Sramota za boks

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ borit će se protiv Oleksandra Usika za naslov prvaka teške kategorije po IBF-u. Vijest o velikoj borbi objavio je promotor Eddie Hearn. "Upravo sam primio pisanu naredbu od IBF-a za prvaka Oleksandra Usika da se u sljedećoj borbi mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića. Idemo!"

Hrvatski boksač je posljednjom pobjedom protiv Kineza Zhilei Zhanga stigao do statusa obaveznog izazivača za pojas svjetskog prvaka prema IBF-u. Tu titulu, kao i pojaseve WBA (Super), WBO i IBO, drži Usik, 35-godišnji ukrajinski boksač.

Boksački fanovi na društvenim mrežama iskazuju nezadovoljstvo ovakvim raspletom. Umjesto borbe Hrgovića i Usika žele gledati borbu za ujedinjenje pojaseva između Usika i neporaženog Britanca Tysona Furyja.

"Ako Eddie Hearn organizira ovu borbu umjesto Fury vs. Usik, trebamo ga protjerati iz sporta", "Ovo je sramota za boks", "Hrgović je jedva pobijedio Zhanga, morali su mu suci pomoći, a sad će se boriti protiv Usika? Hrgović nema šanse u toj borbi, bit će to trening za Usika", "Borba koja nikog ne zanima", "Hrgović bi trebao dati revanš Zhangu, a mi imati priliku gledati Usika i Furyja", "Ta borba je gubljenje vremena", "Sramota je da promotori idu ovo organizirati umjesto ujedinjenja pojaseva. Nitko ne želi borbu Hrgovića i Usika. Boks ispašta", "Eddie Hearn je tumor za boks", samo su neki od komentara.

Usik u boksačkoj karijeri ima 20 pobjeda u isto toliko borbi. Posljednje dvije ostvario je sudačkim odlukama protiv Anthonyja Joshue. Hrgović je također neporažen, trenutno je na 15-0 omjeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.