Borussia Dortmund ostala bez trenera

Foto: Profimedia

EDIN TERZIĆ (41) više nije trener Borussije Dortmund. Trener hrvatskih korijena povlači se s mjesta prvog trenera momčadi nakon dvije godine. Terzić je sam zatražio raskid ugovora, a Borussia je pristala na taj zahtjev. Borussiju je Terzić vodio u dva navrata. Prvi put kao privremeni trener od 13. prosinca 2020. do 30. lipnja 2021.

Izgubio finale Lige prvaka, ali i Bundesligu

Novi mandat dobio je 23. svibnja 2022., a minule je sezone izgubio u finalu Lige prvaka od Real Madrida. Na klupi Borussije je u 128 utakmica ostvario 75 pobjeda, 24 remija i 29 poraza. Osvojio je njemački kup 2021. godine, a posebno će biti upamćen po gubljenju naslova prvaka 2023. godine.

Radio kao Bilićev pomoćnik

Naime, Borussija je pretprošle sezone u posljednjem kolu morala na domaćem terenu pobijediti Mainz kako bi postala prvak Njemačke. To se nije dogodilo, a titulu je uzeo Bayern. Terzić je karijeru započeo kao skaut i pomoćni trener u omladinskom sektoru Borussije, radeći s Jurgenom Kloppom. Bio je pomoćnik i Slavenu Biliću u Bešiktašu, West Hamu i Lokomotiv Moskvi.

Svađa s Hummelsom

Borussia je prošlu sezonu okončala na petom mjestu Bundeslige, no izborila je plasman u Ligu prvaka zbog proširenja natjecanja. Terzić nije bio u najboljim odnosima s veteranom Matsom Hummelsom (35), koji je također mislio napustiti klub po isteku ugovora. Međutim, odlaskom Terzića Hummels bi trebao ostati u klubu. Terzić i Hummels su se posvađali uoči finala Lige prvaka, a navodno je iskusni stoper tražio od uprave da potjera Terzića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.