NBA LIGA

Boston Celticsi u panici, jedna zvijezda ih napušta, druga ne želi doći

Foto: EPA

BOSTON CELTICSI imali su velike planove za ovo ljeto, željeli su zadržati svoju najveću zvijezdu Kyrieja Irvinga, trejdom dovesti Anthonyja Davisa iz New Orleansa i stvoriti novu NBA supermomčad. Zato su najtrofejnijem NBA klubu i njegovim navijačima posebno loše sjele jučerašnje vijesti da neće dobiti nijednog od njih.

Irving je odbio aktivirati opciju u ugovoru prema kojoj bi ostao u Celticsima i iduće sezone za 21,3 milijuna dolara, što znači da će 30. lipnja postati slobodan igrač. Doduše, to ne mora značiti da odlazi iz Celticsa jer i dalje može s njima potpisati unosniji ugovor, ali već odavno sve ukazuje na njegov odlazak.

Dodatni razlog za takav zaključak je i činjenica da je Irving raskinuo suradnju s dugogodišnjim agentom Jeffom Wechslerom i prešao u Roc Nation, agenciju u vlasništvu slavnoga glazbenika Jay-Z-ja.

Posebno je indikativan podatak da je Jay-Z nekoć bio suvlasnik Brooklyn Netsa, jednog od nekolicine klubova koji će ovog ljeta imati ogroman prostor pod "salary capom". Glasine su ukazivale na to da bi se Irving rado udružio s Kevinom Durantom u New York Knicksima, ali njegova ozljeda ahilove tetive znatno komplicira prijelazni rok.

Ostane li KD u Golden Stateu još godinu dana, što se pod ovim okolnostima čini najrealnije, Kyrieu preostaju dvije opcije - novo udruživanje s LeBronom Jamesom, ovaj put u LA Lakersima, ili odlazak u Brooklyn Netse, čemu navodno naginje.

Baš zbog Kyrieja i stavke u njegovu ugovoru, Celticsi nisu mogli u veljači dovesti Anthonyja Davisa nakon što je on zatražio trejd iz New Orleansa, ali su namjeravali ponovno pokušati na ljeto. Međutim, jasno im je rečeno da AD neće produljiti ugovor s njima kad mu isteče na ljeto 2020. godine, što bi značilo da bi ga mogli koristiti samo jednu sezonu. A budući da bi za njega trebali Pelicansima poslati dobar dio mlade jezgre momčadi i brojne buduće izbore na draftu, pitanje je koliko bi im se to isplatilo, pogotovo jer im ništa ne bi ostalo od trenutačnog sastava i momčad sigurno ne bi konkurirala za naslov.

Celticsi su već započeli pregovore s Pelicansima, baš kao i Lakersi, ali Davisov agent Rich Paul upozorio je Kelte na neisplativost trejda.

"Mogu ga dovesti, ali samo na godinu dana. Ako ga dovedu trejdom, ići ćemo tamo, odraditi sve na što nas ugovor obvezuje, ali kad on isteče 2020., odlazimo. To sam im rekao. Ako date za njega veliku vrijednost, ne krivite Richa Paula kad vam ode", rekao je Paul.

Davis je već ranije govorio da želi igrati samo za Lakerse ili Knickse, a čak je i njegov otac još u veljači izjavio kako neće dopustiti sinu da potpiše za Boston zbog načina na koji su se Celticsi ponijeli prema svojoj bivšoj zvijezdi Isaiahu Thomasu. Omaleni razigravač briljirao je u posljednjoj sezoni u Bostonu i vodio momčad u doigravanju unatoč tragičnoj pogibiji sestre i ozljedi kuka, od koje se do danas nije oporavio kako treba, a Celticsi su ga bezdušno trejdali u Cleveland za Irvinga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.