Srbi faulirali Neymara devet puta. Brazilski izbornik: To mora prestati

Foto: EPA-EFE

BRAZILSKA reprezentacija u ponedjeljak u 17 sati protiv Švicarske igra susret 2. kola skupine G Svjetskog prvenstva. Brazil u utakmicu ulazi s tri boda iz prvog susreta protiv Srbije (2:0), ali će morati igrati bez svoje najveće zvijezde, 30-godišnjeg Neymara.

Njega je u 80. utakmici protiv Srbije teško ozlijedio Nikola Milenković. Neymar je s bolnim grčem izašao iz igre, skinuo kopačku i otkrio natečeni gležanj. Brazilci su strahovali da je za njega Svjetsko prvenstvo završilo, ali je kasnije objavljeno da će biti spreman za drugi krug, u kojem Brazil računa da će nastupiti.

Srbi faulirali Neymara čak devet puta

Brazilski izbornik Tite je uoči utakmice sa Švicarskom komentirao suđenje, odnosno ogroman broj prekršaja nad Neymarom. Njega su Srbi faulirali čak devet puta, a Brazilac je igrač s najviše pretrpljenih prekršaja od 2014. godine na svim Svjetskim prvenstvima.

"Ako svi skupa želimo slaviti nogomet i u njemu uživati, onda moramo obratiti pozornost na ovakve prekršaje. Neki igrači su fokusirani na točno određene igrače i onda dobivamo ovakve ozljede. To mora stati jer to nije nogomet", rekao je Tite uoči utakmice i dodao:

"Vjerujem da će Neymar i Danilo igrati na ovom turniru, ali više od toga ne mogu reći. Obojica su bolje nego što su bili nakon utakmice i optimistični smo oko njihovih nastupa u nokaut-fazi turnira."