INTERVJU - LUKA CINDRIĆ

Cindrić za Index govorio o odnosu s Červarom i mogućem povratku u Egipat za finale

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija u subotu, od 18 sati, igra protiv Argentine u 2. kolu druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Hrvatska je do sada na SP-u ostvarila tri pobjede uz remi protiv Japana, a prije susreta s Argentinom računica je jasna - u slučaju pobjede Hrvatska sigurno prolazi u četvrtfinale svjetske smotre. 

Cindrić je u četvrtak u Barceloni prošao posljednje preglede

Kroz sve utakmice na SP-u u Egiptu Hrvatska prolazi bez svog ponajboljeg igrača Luke Cindrića. Srednji vanjski Barcelone je načetu preponu ozlijedio u prvoj utakmici na prvenstvu protiv Japana (29:29) i morao je kući.

U subotu navečer je iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) objavljeno kako će Cindrića zamijeniti Janko Kević, a Ogulinac je već u nedjelju ujutro otputovao za Barcelonu. Tamo je prošao dodatne preglede na ozlijeđenim preponama. U četvrtak je Cindrić imao posljednji pregled, a u petak se za Index javio iz Katalonije i otkrio kakvo je stanje s njegovom ozljedom i oporavkom.

"Imao sam pregled koji je pokazao da ozljeda nije ozbiljna. Za 10 dana je prognoziran povratak na teren", kazao je za početak 27-godišnji hrvatski rukometaš.

Srednji vanjski bi mogao biti spreman za eventualno finale SP-a

Tako bi Cindrić mogao biti spreman za finale SP-a u Egiptu 31. siječnja. Naravno, ako se Hrvatska tamo plasira.

"Ja sam uvijek na raspolaganju hrvatskoj reprezentaciji", koncizan je i pomalo tajanstven po tom pitanju bio Cindrić.

Cindrić je ozljedu prepona zaradio na pripremama reprezentacije

U srijedu je u razgovoru za RTL televiziju hrvatski rukometaš priznao kako je izbornik Lino Červar bio upoznat s njegovom ozljedom prije utakmice s Japanom. Čak je i pomoćni trener Hrvoje Horvat prije susreta kazao da je upitan Cindrićev nastup, ali on je ipak zaigrao. Cindrić je objasnio kada se zapravo pojavila sporna ozljeda prepona.

"Zaradio sam je na pripremama, a ozljeda se pogoršala nakon prve utakmice."

Morao je na put dug 6505 kilometara kako bi obavio adekvatan pregled

Bizaran je razlog zbog kojeg je Cindrić morao napustiti Egipat. Naime, zbog neadekvatne medicinske opreme u resortu u kojem se nalazila reprezentacija, Cindrić nije detaljnije mogao biti pregledan u Egiptu i ostati tamo, već je morao na put dug 6505 kilometara.

"Naravno da mi je žao što nisam s reprezentacijom, ali uz dogovor smo odlučili da se odem liječiti kući kako bih što prije bio spreman", objasnio je bivši rukometaš Karlovca, Metalurga, Vardara i Kielcea.

SP u Egiptu je već treće veliko natjecanje na kojem Cindrić ima problema s ozljedom

SP u Egiptu je već treće reprezentativno natjecanje na kojem je Luka Cindrić otpao zbog ozljede. U Njemačkoj i Danskoj 2019. ga je aduktor izbacio iz tima nakon prve utakmice drugog kruga protiv Brazila, dok je prošle godine na EP-u u Austriji, Švedskoj i Norveškoj propustio finale protiv Španjolske, iako je bio u sastavu. Nameće se zaključak da je najveći pehist HR rukometa.

"Ne razmišljam o tome na taj način. Sezona je duga i svake godine imamo puno utakmica. Naravno da mi je žao kad gledam kako se moji dečki bore, a ja im ne mogu pomoći, ali siguran sam da će u budućnosti biti bolje", priznao je Cindrić.

Cindrić nije htio komentirati odnos njega i izbornika Červara

U hrvatskoj rukometnoj javnosti već duže vrijeme se govori kako Luka Cindrić i Lino Červar nisu u najboljim odnosima. Cindrićeve ozljede otvorile su dodatna pitanja.

"Ne bih to komentirao", brzo je odbacio naš srednji vanjski priču o sukobu s izbornikom, ali i takav odgovor nešto govori jer se vjerojatno ne bi ustručavao priznati da su u dobrim odnosima.

Cindrić nedostaje reprezentaciji i bit će potreban Hrvatskoj, ako ne u završnici SP-a, onda u ožujku kada su na rasporedu kvalifikacije za OI u Tokiju. Protivnici su Francuska, Portugal i Tunis u Parizu, a srednji vanjski Barcelone bi bio od velike pomoći u pohodu na Igre, pete u nizu za hrvatske rukometaše.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.