Tenis

Ćorić ostvario plasman u drugo kolo Mastersa u Parizu

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se igra u Parizu. On je u susretu 1. kola nadigrao Mađara Martona Fucsovicsa sa 7:6 (5), 6:1 nakon sat i 47 minuta igre.

Bio je ovo treći susret Ćorića i Fucsovicsa i treća pobjeda najboljeg hrvatskog tenisača.

Fucsovics propustio svoje prilike u tie-breaku

Ključnim se pokazao kraj prvog i početak drugog seta kada Fucsovics nije iskoristio svoje prilike, pao u rezultatski zaostatak, a zatim i psihički potonuo. 

Mađar je puno bolje otvorio tie-break prvog seta, s dva odlična passinga ostvario je dva mini-breaka i poveo s 3:0 uz dva servisa. No, tu svoju prednost odmah je ispustio s loše odigranom skraćenom lopticom i dvostrukom servis pogreškom, da bi Ćorić s nekoliko čvrstih poena s osnovne linije odlučujuću igru riješio u svoju korist sa 7:5.

Ćorić dva puta oduzeo servis u drugom setu

U prvoj igri drugog seta Fucsovics je imao tri break lopte (15:40 i prednost), no Ćorić je u sve te tri situacije pogodio odličan prvi servis te se izvukao iz neugodne situacije. Odmah u sljedećem gemu Ćorić je oduzeo servis Fucsovicsu i tu je dvoboj praktički bio riješen. Hrvatski je igrač prijetio novim breakom u svakom sljedećem Mađarovom servis-gemu, a i ostvario je još jednoga za prednost od 5:1.

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz ogleda Australca Jordana Thompsona i Argentinca Federica Delbonisa.

Kasnije tijekom dana svoj dvoboj 1. kola u Parizu igrat će i drugi hrvatski predstavnik Marin Čilić, a njegov suparnik bit će Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.