SMRT KOBEA BRYANTA

Čovjek koji je doveo Kobea u Lakerse: Najgori dan u mom životu

Foto: Screenshot (NBA)

LEGENDARNI američki košarkaš Kobe Bryant poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji u 42. godini.

Bryant je bio među devet osoba u letjelici koja se srušila kod grada Calabasasa, a nitko u nesreći nije preživio. Jedna od stradalih je i Kobeova 13-godišnja kći Gianna.

Velik utjecaj na razvoj njegove karijere svakako je imao legendarni Jerry West. Kobe je izabran kao 13. pick na NBA draftu 1996. Uzeli su ga Charlotte Hornetsi, ali West koji je tada bio generalni menadžer Los Angeles Lakersa vidio je priliku i predložio trade. U zamjenu za Bryanta poslao je centra Vladu Divca, Hornetsi su trade prihvatili, a ostalo je povijest.

Kobe je svih 20 godina svoje karijere nosio dres Los Angeles Lakersa, osvojio pet NBA naslova, 18 puta nastupio na All-Star utakmici, uzeo dva MVP-ja finala i jednu titulu MVP-ja regularne sezone.

"Nadao sam se prvo da vijest nije istinita. Kobe je često letio helikopterom na utakmice i treninge. Nakon toga sam razmišljao o ranim danima, kako sam mu pomogao u Los Angelesu, gledao ga kako raste kao igrač, bio sam mu kao drugi otac. Imao je 17 godina, još nije mogao voziti, moj sin Ryan ga je vozio na treninge. 20 godina karijere, ovo je najgori dan u mom životu. Shrvan sam. Pogotovo znajući kako je nakon košarkaške karijere postao vrlo uspješan u medijskom biznisu i vidjeti ga s djecom koja su ga voljela te gledala s divljenjem... On je više od košarke. Čovjek koji je inspirirao milijune ne samo u SAD-u već u cijelom svijetu. Svi su ga voljeli. Za mene je ovo užasan dan", rekao je 81-godišnji West gostujući u emisiji ABC-ja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.