Čudo u Gorici. Trener: U opstanak su vjerovali moja žena, djeca, pas, zec i ja

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Gorice pobijedili su kao domaćini u 35. kolu SuperSport HNL Varaždin 5:2 i tom pobjedom osigurali ostanak u hrvatskom prvenstvu i sljedeće sezone. Iz njega ispada Šibenik. Komentar utakmice, ali i svega što se događalo otkako je preuzeo momčad Gorice dao je trener Željko Sopić.

Na konferenciju za novinare nakon utakmice došao je s papirom u rukama. Na njemu je pisalo: "Ne boj se saznanja da nisi uspio, već da nisi probao, ostat ćemo u ligi i amen!". Okupljenim novinarima pojasnio je o čemu se radi.

Sopić: Drugi su odmarali, mi smo trenirali

"Ovo sam napisao još 1. prosinca prošle godine kada sam došao u klub. Napravili smo tada grupu zvanu ostanak u ligi, uz riječi tko preživi, pričat će. Vjerojatno su tada u to vjerovali moja žena, djeca, pas, zec i ja. Pogotovo kada smo utakmicu s Lokomotivom dočekali s manjkom od 11 bodova."

"Ovo je uspjeh igrača i svih ljudi u klubu, no nakon ove pobjede 300 tona uglavnom pada s mojih leđa. Emocije su pomiješane, nijedan igrač još nije ni svjestan što smo napravili. Dok su drugi imali od sedam do devet dana slobodno, mi smo trenirali za Badnjak i Novu godinu", pričao je pa odgovorio i na pitanje o premijama koje je obećao predsjednik kluba Nenad Črnko.

"Obećao je duple premije ili duplo od nečega. Vidjet ćemo koliko. Ništa to nije upitno jer su igrači pokazali srce, borbenost i pripadnost klubu. To se danas rijetko sreće. Svakom od prvog do zadnjeg čestitam. Ostaje nam otići Dinamu u Maksimir, čestitati mu na naslovu, a na terenu napraviti sve za pobjedu", rekao je i dodao:

Statistika poput Dinamove

"Toliko sam ponosan na igrače i njihov karakter. Možda nisu najbolji, ali su najkarakterniji, nema i nije bilo odustajanja. Kad bolje razmislim, protiv Lokomotive 28 udaraca, protiv Istre 26. Pa to nije statistika Dinama, nego nas koji se borimo za ostanak.

Energija jest stvar koja okreće priču, ali taktika, disciplina, plan... to sve treba skupiti na jedan kup i onda igrati kad zaostaješ 10 bodova za devetim mjestom."