FERENCVAROŠ - DINAMO 2:1

Cvitanović: Dinamova realnost je Europa liga

Foto: Reuters, Pixsell

DINAMO je sinoć u 3. pretkolu Lige prvaka u Budimpešti izgubio od Ferencvaroša 2:1.

Hrvatski prvak europski put nastavlja u play-offu Europa lige. Igrat će se jedna utakmica, a Dinamo će protivnika i mjesto odigravanja utakmice saznati u sutrašnjem ždrijebu.

Dinamo je protiv Mađara izgledao neuvjerljivo, ali je imao dobar period igre od prvog primljenog do izjednačujućega gola. Nakon toga je momčad Zorana Mamića igrala sporo i bezopasno i Mađari su zasluženo prošli.

Manjak samopouzdanja

"Što da kažem, jako sam žalostan. Mislim da je Dinamo bolja momčad, ali možda u određenim trenucima utakmice nije bio dovoljno agresivan i prepotentan. Dinamo je odlično reagirao nakon onog šokantnog gola na otvaranju, bio je puno bolji, zabio je gol i onda je stao. Siguran sam da bi prošao da je nastavio u onom ritmu do gola za 1:1", smatra legendarni Dinamov napadač Igor Cvitanović.

Dinamo je djelovao na trenutke i nezainteresirano pa čak i s nedovoljno želje, što nije bio slučaj u eri Nenada Bjelice.

"Ne bih se s time složio. Ne mislim da je momčad igrala s manje želje, ali mi se čini da nije ušao s dovoljno samopouzdanja u ovu utakmicu. To me najviše muči. Dinamo sigurno nije bio na nivou na kojem je trebao biti", smatra Cvitanović kojeg smo pitali i jesu li najveće Dinamove zvijezde odigrale dovoljno dobro:

"Od Dinamovih zvijezda se uvijek očekuje najviše i to je normalno, osobito od ovih igrača koji igraju naprijed. Oršić, Petković, Majer i ostali moraju uvijek pokazivati najviše".

Europa liga je realnost

Dinamo će biti nositelj u ždrijebu Europa lige. Može izvući predstavnika Luksemburga, a može dobiti i Celtic koji je u 2. pretkolu LP-a ispao upravo od Ferencvaroša.

"Dinamo treba što prije zaboraviti ovo što je bilo i okrenuti se Europa ligi. Možda je Europa liga u ovom trenutku realnost. No, to je dobro natjecanje koje nudi dobru zaradu i treba mu se maksimalno posvetiti", zaključio je Cvitanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.