Dalića razveselilo pitanje stranog novinara: Hvala! Vi ste prvi koji je to tako rekao

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NAKON pobjede u Lisabonu protiv domaćina Portugala hrvatska nogometna reprezentacija danas u podne zaputila se u Njemačku, a na trgu u gradiću Neuruppinu po dolasku joj je priređen veličanstven doček. Dalića i igrače primili su domaćini na glavnom gradskom trgu na čelu s gradonačelnikom Nicom Ruhleom i predsjednikom nogometnog saveza Brandenburga Jensom Kadenom, uz hrvatskog veleposlanika Gordana Bakotu.

Nakon dočeka izbornik Dalić je stao pred novinare. Prvo pitanje je bio komentar utakmice protiv Portugala. "Pripremna utakmica, dobar putokaz za dalje. Donijela nam je samopouzdanje za dalje. Želimo li dobiti Španjolsku, moramo dati više nego protiv Portugala. Ipak, protiv Portugala smo vidjeli puno lijepih stvari. Zadovoljni smo pobjedom, ali ovo je ipak bila samo prijateljska utakmica. No, ponavljam, od rezultata me više veseli način na koji smo igrali", rekao je Dalić.

Novinar ga nasmijao

Svi kažu da Joško Gvardiol igra jako dobro na poziciji lijevog beka, ali isto tako svi govore da ga je Guardiola stavio na poziciju. Ja sam vidio da ste vi Gvardiola stavili na tu poziciju prije Guardiole", rekao je novinar, a Dalić mu se ubacio: "Hvala vam! Vi ste prvi koji je to tako rekao. Moji ljudi su govorili da će to biti katastrofa, nemoj ga na tu poziciju. Prije tri godine je igrao na toj poziciji."

 

"Malo se šalim. Prije tri godine je iz mlade došao u A reprezentaciju. Debitirao je na Euru 2021. Svestran je, ima moć, ima snagu. Naša je procjena da na boku može napraviti puno toga. Ovo što igra u Cityju dalo nam je za pravo da tako razmišljamo. Pričali smo s njim, Joško će prihvatiti svaku poziciju gdje ga stavimo. Bit će jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu", dodao je Dalić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.