Dambrauskas s Cipranima ima šest pobjeda u šest utakmica i gol razliku 17:2

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

OMONIA je na otvaranju ciparskog prvenstva na domaćem je terenu svladala Ethnikos 3:0. Ciparska momčad pod vodstvo Valdasa Dambrauskasa došle tako do šest pobjede u šest odigranih utakmica ove sezone. Na putu do tog pothvata ostvarila je gol-razliku 17:2.

Dambrauskas je do danas vodio Omoniju samo u borbi za Konferencijsku ligu. U drugom kolu kvalifikacija slavili su s ukupnih 5:2 nad Torpedo Kutaisijem iz Gruzije, a u trećem pretkolu su s ukupnih 3:0 izbacili mađarski Fehervar. U četvrtak su sa 6:0 na domaćem terenu pobijedili azerbajdžanski Ziru, klub koji je iz Europe izbacio Osijeka pa je jasno da su i tu prepreku prošli, ako se ne dogodi čudo.

Pamti ga se iz Hajduka

Kao novi trener Omonije potpisao je u ožujku ove godine, a momčad je preuzeo nakon što je završila sezona. Prijelazni rok i pripreme su, dakle, vođeni pod litvanskim stručnjakom. Podsjetimo, Dambrauskas je tijekom 2021. i 2022. vodio Hajduk u 38 utakmica, prosječno ostvario dva boda po utakmici i sa splitskim klubom osvojio SuperSport Hrvatski kup.

Hajduku je to bio prvi trofej nakon devet godina suše, ali je litvanski stručnjak ipak dobio otkaz u rujnu 2022. Dambrauskas je u karijeri bio i izbornik mlađih reprezentacija Litve te je vodio Ekranas, Žalgiris, RFS, Goricu, Ludogorec i OFI Cretu. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.