Danski izbornik: "Penale ne treniramo, a njih ionako i ja mogu pucati"

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija u nedjelju u 20 sati igra osminu finala Svjetskog prvenstva protiv Danske.

Momčad Zlatka Dalića stigla je u Nižnji Novgorod koji se pokazao sretnim jer je Hrvatska upravo na tom stadionu pregazila Argentinu 3:0 u 2. kolu natjecanja po skupinama.

Iako je Hrvatska prema svim pokazateljima favorit, Danci su prepuni optimizma uoči utakmice. Pomoćnik izbornika Agea Hareidea, legendarni Jon Dahl Tomasson, uvjeren je da će Danska proći, i danski igrači su puni samopouzdanja. To je sasvim normalno jer nisu izgubili 18 utakmica zaredom, putem poderali Irsku u Dublinu 5:1 u dodatnim kvalifikacijama i prošli vrlo nezgodnu skupinu na SP-u s Francuskom, Australijom i Peruom.

Danski novinari pitali su izbornika uoči utakmice je li njegova momčad vježbala penale za eventualno raspucavanje s Hrvatskom ne bude li pobjednika nakon 120 minuta.

"Ne opterećujem se time, ali znam tko će pucati. Ne, nismo trenirali penale, ne vidim smisao u tome. Na treningu ga i ja mogu pogoditi, a utakmice i pritisak koje nose su nešto sasvim drugo. To se ne može uvježbati. Od kad sam ja izbornik samo jednom smo pucali penale i to na Kirin Cupu u Japanu. Složit ćete se da je sad pritisak ipak nešto veći", rekao je uz smijeh Hareide.

Rakitić najavio dvoboj s Danskom Hrvatska se priprema za Dansku Predstavljanje reprezentacija: Danska

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.