TRANSFERI

Debijem protiv Dinama zaludio velikane: Dijete žele Liverpool i Arsenal

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

JOTA, punim imenom Joao Pedro Neves Filipe, krilni je napadač Benfice koji ima 19 godina. Nakon Joaa Felixa drugi je najtraženiji mladi igrač lisabonskog velikana. Ove sezone je do uzvratne utakmice osmine finala Europa Lige protiv Dinama imao tek 19 seniorskih minuta za Benficu i nijedan nastup kao starter.

Prvi put je u prvoj momčadi nastupio u četvrtak protiv Dinama. Engleski mediji pišu da su ga tom prilikom gledali skauti Liverpoola, Arsenala i Tottenhama, kao i da su predstavnici sva tri engleska velikana zadovoljni viđenim iako je Jota igrao samo 61 minutu. 

Ali Benficin predsjednik Luis Felipe Vieira poručuje zainteresiranim Englezima da Jotu mogu kupiti samo za 30 milijuna eura. Toliko će ovog ljeta iznositi njegova odštetna klauzula. Ugovor mu važi do 2022. a Benfica mu ga želi poboljšati, ali ujedno i povisiti iznos za koji može otići. 

Jota je prošlog ljeta podijelio naslov najboljeg strijelca U-19 Eura koje je osvojio Portugal, a uvršten je i u idealnu momčad prvenstva. Tako je postao zanimljiv najboljim engleskim, španjolskim i njemačkim klubovima, koji ga sada prate u stopu te iskazuju ozbiljan interes za njega. 

Mladi napadač sada igra za U-21 reprezentaciju Portugala. Jedan je od ključnih igrača na U-20 SP-u u Poljskoj ovog ljeta. Englezi navode kako bi prije prvenstva mogao biti prodan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.