Dinamo dovodi sportskog direktora Rome? Otkrivamo što se događa

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

PRED Dinamom je veliki tjedan. U četvrtak u 21 sat momčad Sergeja Jakirovića na Maksimiru protiv PAOK-a igra prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige, a u nedjelju u podne održat će se izborna skupština kluba. Na njoj će Velimir Zajec pokušati pobijediti aktualnog predsjednika Mirka Barišića.

Barišić, na papiru, ima 35 ruku skupštinara iz II. izborne jedinice, ali lako se može dogoditi da neki od njih glasaju za Velimira Zajeca. Kako trenutačno stvari stoje, bit će jako "gusto" i trenutačno nitko sa sigurnošću ne zna koliko ima ruku skupštinara.

Za to vrijeme u medijima se pojavila priča da Dinamo dovodi Maura Lea, sportskog direktora Rome, koji bi trebao konačno popuniti funkciju koja u Dinamu ne postoji godinama. Navodno, predsjednica uprave Vlatka Peras osobno se sastala u Zagrebu s Leom prije dva tjedna i ponovo će se sastati nakon nedjeljne skupštine.

Nitko se nije sastao s Leom

No, kako doznajemo, nikakvog sastanka nije bilo niti je Mauro Leo uopće u planovima Dinama. Klub traži sportskog direktora, stranac je također opcija, ali Romin operativac nije se sastao s Vlatkom Peras niti je uopće bio u klubu.

Mauro Leo je sportski direktor Rome od prošle godine, ali samo na papiru. Klub je po pravilima Serie A morao imenovati sportskog direktora nakon što je iz Rome otišao Morgan De Sanctis. Leo je imao potrebne kvalifikacije da ga se postavi za sportskog direktora, ali sam nije vodio sportsku politiku kluba. Kako stvari stoje, neće ni u Dinamu.