"Dinamovac sam, ali to sad nema veze. Dat ću sve od sebe da uzmem trofej Plavima"

Foto: Josip Regovic/Pixsell

U PETAK se u Draženovom domu igra treća utakmica finala Prve hrvatske malonogometne lige. Futsal Dinamo će u krcatoj dvorani protiv Olmissuma loviti prednost. Podsjetimo, ekipa koja prva stigne do tri pobjede postat će prvak Hrvatske, a nakon dvije omiške utakmice rezultat je 1:1.

Već u ponedjeljak igra se četvrta utakmica. Ako ni tada neka od ekipa ne ostvari treću pobjedu, odlučujući susret igrat će se na omiškom Ribnjaku. U najavi susreta popričali smo s Antonijom Sekulićem, hrvatskim reprezentativcem i pivotom Olmissuma te jednim od ključnih igrača Zeleno-plavih.

Kako si doživio prve dvije utakmice ove serije? Jesi li zadovoljan jednom pobjedom?

Bile su to jako teške i iscrpljujuće utakmice. Bilo je dosta i tenzija, ali to je normalno za finale. Mogli smo tako nešto očekivati. Naravno da nam je plan bio u potpunosti obraniti domaći teren i povesti 2:0. Nažalost, napravili smo neke individualne greške i sad se moramo zadovoljiti s 1:1.

Što morate popraviti u Zagrebu? Bi li prihvatio 1:1 u iduće dvije utakmice pa da se za prvaka igra u Omišu?

Morat ćemo biti kompaktniji nego ikad ako želimo do pobjede. Ići ćemo utakmicu po utakmicu jer je to jedini način. Ako opet svatko uzme po jednu pobjedu, mi imamo prednost domaćeg terena i to ćemo prihvatiti.

Kako je igrati protiv Tihe Novaka i čuvati ga?

Svi koji barem malo prate futsal znaju o kakvom se igraču radi i koliko je toga postigao u karijeri. Uvijek je novo i posebno iskustvo igrati protiv takve veličine i veselim se svakom ogledu protiv njega.

Tiho i ja imamo vrlo korektan odnos. To potječe još iz ere u kojoj smo zajedno igrali u Splitu. I danas smo si jako dobri. Bez obzira na ono što se dogodi na terenu, uvijek si damo ruku poslije i međusobno gajimo veliko poštovanje.

Tribine će biti ispunjene. Kako je igrati u takvoj atmosferi, jesi li ikad doživio nešto slično?

Da, Dinamo je napunio dvoranu do posljednjeg mjesta, što nije neko iznenađenje. Mislim da će im to biti veliki vjetar u leđa. Ja sam već igrao protiv Dinama u sličnoj atmosferi i to je za svakog igrača samo dodatan motiv. Ispunjena dvorana i takvo navijanje, nema bolje za igrače.

Koliko je teško u takvim okolnostima isključiti ono što se događa na tribinama i fokusirati se samo na igru?

Mi smo profesionalci i moramo se znati nositi s emocijama. Znamo da nam treba hladna glava jer je ovo ipak finale i nema puno prostora za greške. Siguran sam da ćemo i u Draženovom domu biti usredotočeni samo na teren.

Poznato je da si dinamovac. Kako je igrati protiv Dinama?

Istina je, dinamovac sam. Međutim, u ovom trenutku to nema nikakve veze. Želim osvojiti s Olmissumom naslov prvaka bez obzira na to tko se nalazi s druge strane. To mi je nit vodilja uvijek, tako će biti i ovdje.