Donna Vekić izgubila u Montrealu. Drugi put zaredom ispala u prvom kolu

Foto: EPA

TALIJANSKA tenisačica Jasmine Paolini (WTA - 50.) prva je igračica koja se probila u drugo kolo WTA 1000 turnira na tvrdoj podlozi u Montrealu, a u prvom kolu je sa 7:6 (3), 6:2 izbacila najbolju hrvatsku igračicu Donnu Vekić (WTA - 22.). Bio je to njihov treći dvoboj i druga pobjeda 27-godišnje Talijanke koja je bolja od Osječanke bila i prije dvije godine u kvalifikacijama u Cincinnatiju.

Vekić je dobro ušla u meč, povela 3:1, ali je potom izgubila sljedeća tri gema. Paolini je bila bolja do kraja meča. Odlično je odigrala tie-break prvog seta, a kada je povela 5:1 u drugom, povratka za Osječanku više nije bilo. Nakon osvajanja Hopman Cupa s Bornom Ćorićem, Vekić je na sljedeća dva turnira doživjela dva poraza u prvim nastupima. Prije dva tjedna je u prvom kolu turnira na zemljanoj podlozi u Hamburgu izgubila u tri seta od Australke Storm Hunter.

U glavnom ždrijebu turnira u Montrealu nalazi se i druga hrvatska predstavnica Petra Martić (WTA - 36.), a ona će u utorak igrati protiv ukrajinske kvalifikantice Lesije Curenko (WTA - 46.). Pobjednica tog dvoboja u drugom kolu igrat će protiv druge tenisačice svijeta, Bjeloruskinje Arine Sabaljenke, koja je bila slobodna u prvom kolu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.