Hit-izbornica preuzima mušku reprezentaciju Engleske?

Foto: EPA

ESPN piše da Engleski nogometni savez (FA) razmatra Sarinu Wiegman (53) kao kandidatkinju za izborničko mjesto muške nogometne reprezentacije. Wiegman bi naslijedila trenutnog izbornika Garetha Southgatea. Ova ideja došla je nakon što je Nizozemka Wiegman uvela žensku englesku nogometnu reprezentaciju u finale Svjetskog prvenstva u Australiji. Ondje će Engleska igrati protiv Španjolske.

Osvojila Euro s Engleskom

Wiegman je u karijeri vodila ženske momčadi Ter Leedea i ADO Den Haaga, a radila je kao pomoćnica i glavna izbornica u ženskoj reprezentaciji Nizozemske. Englesku vodi od 2021. godine, a na prošlom Svjetskom prvenstvu 2019. završila je druga s Nizozemskom. S Engleskom je prošle godine osvojila Europsko prvenstvo.

Southgate će voditi Englesku sljedećeg ljeta, ali...

Englesku mušku reprezentaciju trenutno vodi Gareth Southgate (52), koji se bori za plasman na Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Vrlo je izvjesno da će on voditi Engleze na tom natjecanju, no nije poznata ideja engleskog saveza za Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Southgate Englesku vodi od 2016.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.