Evo kad Dinamo igra utakmice osmine finala Konferencijske lige

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U NYONU je održan ždrijeb osmine finala Konferencijske lige, a Dinamo je izvukao grčki PAOK. Prva utakmica će se igrati na Maksimiru 7. ožujka u 21:00, a uzvrat će biti u Solunu 14. ožujka u 18:45. Grčki klub je, podsjetimo, izbacio Hajduk u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu prošlog ljeta.

Za PAOK brani hrvatski golman Dominik Kotarski

PAOK je drugoplasirana momčad u grčkom prvenstvu. Ima bod manje od AEK-a, kluba od kojeg je Dinamo ispao u kvalifikacijama Lige prvaka. Gol PAOK-a čuva sjajni Dominik Kotarski, nekadašnji Dinamov omladinac. Najbolji strijelac ove sezone je srpski ofenzivac Andrija Živković, zabio je 14 golova u 34 nastupa. Bugarin Kiril Despodov je postigao 12 golova, a grčki veznjak Giannis Konstantelias 10. 

Transfermarkt vrijednost PAOK-a procjenjuje na 71 milijun eura, isto koliko i momčad Dinama. Najvrjedniji igrač momčadi je 20-godišnji Konstantelias (10 milijuna eura). Dinamo i PAOK igrali su međusobno u grupnoj fazi Europa lige 2010. godine i grčka momčad je oba puta slavila s 1:0. Spomenimo i kako se finale Konferencijske lige ove sezone igra 29. svibnja u Ateni na stadionu AEK-a.