DINAMO U EUROPI

Evo kako Dinamo danas može izboriti proljeće u Europi

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

DINAMO će večeras s početkom u 18:45 protiv Genka igrati utakmicu 5. kola skupine H Europa lige, u kojoj može izboriti novo europsko proljeće. Nakon četiri kola u skupini H vodeći West Ham ima deset bodova, Dinamo ima šest, Genk četiri, a posljednji je Rapid s tri boda.

Podsjetimo, prvo mjesto u skupini donosi izravan plasman u osminu finala Europa lige, drugoplasirani će razigravati s nekim od osam trećeplasiranih momčadi iz skupina Lige prvaka za mjesto među 16, a trećeplasirani će nastaviti natjecanje u šesnaestini finala Konferencijske lige, gdje će igrati protiv neke od osam drugoplasiranih momčadi iz novog UEFA-inog natjecanja.

Dinamu je za europsko proljeće dovoljan bod

Dinamu je večeras dovoljan jedan bod da osigura najmanje treće mjesto i proljeće u Europi, jer bi tako zadržao dva boda prednosti u odnosu na Genk i minimalno bod prednosti ispred Rapida. Pošto se ova dva kluba susreću u posljednjem kolu, bilo bi nemoguće da i jedan i drugi prestignu Dinamo.

Eventualna pobjeda protiv Genka na Maksimiru donijela bi Dinamu sigurno drugo mjesto i ostanak u Europa ligi. Hrvatski prvak bi tada imao devet bodova, što bi bilo nedostižno i Genku i Rapidu (jer Dinamo ima bolji međusobni omjer s Austrijancima).

Evo gdje možete gledati Dinamo protiv Genka

Dinamo može do drugog mjesta i bodom protiv Genka, ali tada u posljednjem kolu mora osvojiti barem bod protiv West Hama ili Genk ne smije slaviti na domaćem terenu protiv Rapida.

Prijenos utakmice Dinamo - Genk možete gledati na programu Arena Sport 1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.