Esport

Evo po čemu je Messi puno bolji od Cristiana Ronalda u FIFA-i 19

Foto: EPA-EFE

ZABITI prekrasan pogodak iz slobodnog udarca u posljednjim FIFA igrama prava je mala majstorija. Naravno, puno toga ovisi i s kojim igračem taj slobodnjak izvodite. Sada je poznato i s kojim ćete nogometašima u igri imati najveće šanse zavrnuti loptu preko živog zida i pored golmana u mrežu.

>Cristiano Ronaldo okreće burgere u službenom videu za FIFA-u 19

>Znate li koji Hrvat ima najlošije ocjene u FIFA-i 19?

Prikladno, na otvaranju Lige prvaka, koja je nakon deset godina ponovo licencirana u FIFA-i 19, kralj slobodnih udaraca u igri potvrdio je svoju kvalitetu i na terenu. Leo Messi zabio je vodeći pogodak za Barcelonu protiv PSV-a fenomenalnim slobodnjakom s više od 20 metara. Bio je to osmi pogodak iz slobodnog udarca za argentinskog čarobnjaka ove godine. Zato je potpuno zasluženo najbolji izvođač slobodnih udaraca u FIFA-i 19. U prošlogodišnjem izdanju igre Messi je bio tek šesti najbolji izvođač u igri, dok je na prvom mjestu bio velemajstor Andrea Pirlo. Cristiano Ronaldo, koji je ukupno gledano najbolje ocijenjeni nogometaš u FIFA-i 19, nije ušao ni među najboljih 10.

Na drugom mjestu nalazi se Turčin Hakan Calhanoglu, koji je na istom mjestu bio i u FIFA-i 18. Veznjak Milana neosporno je jedan od najboljih izvođača slobodnjaka na svijetu. To je ujedno i jedini atribut po kojem se može mjeriti s Messijem u FIFA-i. Treće mjesto zauzeo je Sebastian Giovinco, koji od 2015. igra za Toronto FC. Vrlo dobra ukupna ocjena od 82 i odličan slobodan udarac čine Giovinca posebno zanimljiv igračima FIFA Ultimate Teama jer ga mogu dovesti za nešto manje novčića nego druge razvikane igrače po velikim europskim klubovima. Četvrto mjesto drži veznjak Juventusa i reprezentativac susjedne nam Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, dok je peto i ove godine zadržao Makedonac Enis Bardhi koji igra za Levante. 

Najboljih 10 izvođača slobodnih udaraca u FIFA-i 19

1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Hakan Calhanoglu (AC Milan)

3. Sebastian Giovinco (Toronto FC)
4. Miralem Pjanić (Juventus)
5. Enis Bardhi (Levante)
6. Dani Parejo (Valencia)
7. Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin)
8. Memphis Depay (Lyon)
9. Paulo Dybala (Juventus)
10. Shunsuke Nakamura (Jubilo Iwata)

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.