Ferdinand šokiran odlukom suca u sinoćnjem polufinalu: Nevjerojatno

Screenshot: HRT

PRVO poluvrijeme polufinalnog ogleda Svjetskog prvenstva između Francuske i Maroka obilježila je kontroverzna situacija u francuskom šesnaestercu. U 27. minuti, pri vodstvu Francuske 1:0, u duelu su se našli Francuz Theo Hernandez i Marokanac Sofiane Boufal. 

Obojica su pali, Hernandez je dulje ostao ležati, a meksički sudac Cesar Arturo Ramos označio je prekršaj Marokanca i dodijelio mu žuti karton. Većina sudačkih eksperata i nogometnih fanova smatra da je sudac pogriješio i da je trebao dosuditi kazneni udarac za Marokance, koji su kasnije primili drugi gol i izgubili 2:0.

U studiju BBC-ja su se oko tog prekršaja posvađali nekadašnji premierligaški asovi Alan Shearer i Rio Ferdinand. "Za mene to nije jedanaesterac, Theo Hernandez je došao do lopte", izjavio je Shearer, ali se s njim nije složio Ferdinand.

"Da, ali što je s drugom nogom? Da se to dogodilo na bilo kojem drugom dijelu terena, bio bi prekršaj. Zašto onda ne bi bio penal?! Još je Boufal dobio žuti karton. Nevjerojatno", zaključio je Rio Ferdinand.