FFC 21 Rijeka: Tri meča za titulu i najkvalitetniji Final Fight do sada

Foto: FFC
 

FFC je nakon odlične priredbe u Zagrebu, već na press konferenciji poslije eventa najavio posljednji svoj "šou" u 2015. Predsjednik promocije Orsat Zovko je novinarima u Domu Dražen Petrović otkrio da će se FFC 21 održati 27. studenog u Rijeci, no o samim detaljima popisa borbi te imena koja će nastupiti nije bilo riječi.
 
U ponedjeljak je Final Fight Championship otkrio čitav "fight card". Samo letimičan pogled na imena koja nastupaju jasno govori da se radi možda i o najjačoj priredbi FFC-a do sada. Tri meča za titulu prvaka te pregršt izravnih dvoboja najboljih boraca u kategorijama jamče nezaboravnu večer.
 
MMA program će predvoditi FFC šampion u teškoj kategoriji Dion Staring. Njemu će se suprotstaviti poznati njemački Grk Andreas "Big Daddy" Kraniotakes. Bit će to prva obrana pojasa za Nizozemca koji je prije otprilike godinu dana deklasirao Ricca Rodrigueza i okitio se vrijednim naslovom.

Spahović i Prachnio za inicijalni pojas FFC prvaka u -93 kategoriji

Regionalnu publiku, a posebno onu u Bosni i Hercegovini, će ipak više zaintrigirati inicijalni meč za titulu FFC prvaka u najjačoj kategoriji promocije, onoj poluteškoj. Na koncu je odabir pao na "BH Zvijer" Tomislava Spahovića i člana nizozemskog Golden Gloryja Marcina Prachnija. Spahović je i dalje neporažen u FFC-u uz četiri impresivne pobjede što nije ostavljalo nikakvog prostora da se upravo on ne nađe u ovom dvoboju. Od ostalih kandidata za titulu se slavljem protiv Mateja Batinića istaknuo Poljak Marcin Prachnio koji je ranije u FFC-u nokautirao Bekavca i Mikulića.
 
FFC 21 donosi i obračun ponajboljih boraca u pero kategoriji rostera - srpskog Švicarca Slobodana Maksimovića i Slovenca Lemmyja Krušiča, ali i intrigantan meč u velteru između Bugara Kancheva i Srbina Dušana Džakića.
 
Kick boksing dio predvode Kujundžić i Munoz, Petje brani pojas
 
Iako kick boksing dio zbog riječke publike predvode top borci poluteške kategorije Mladen Kujundžić i Španjolac Frank Munoz, ipak će najintrigantniji meč za širu publiku biti nova obrana naslova za Slovenca Samo Petjea. FFC prvak se u protekle tri godine probio u orbitu ne samo europskih, nego i svjetskih kick boksača u kategoriji do 70 kilograma. Njegov vrijedni pojas će mu u Rijeci pokušati oteti Čeh Tigran Movsisyan. Status prvog izazivača je izborio s tri pobjede u FFC ringu, od čega je ona posljednja bila najimpresivnija. U Linzu je nokautirao Gloryjevca Tea Mikelića te je upravo to bilo dovoljno da mu čelnici promocije daju ovu priliku.
 
Fabjan protiv Emkića

Riječka priredba donosi i obračun iskusnog Slovenca Mirana "Slo Rocky" Fabjana te "Bosanskog dijamanta" Igora Emkića. Okršaj je to prekaljenih boraca s mnogo nastupa u FFC-u. Obojica su imala brilijantne momente, ali i mečeve u kojima su doživljavali potope. Ono što nikada nisu propustili isporučiti jest vrhunske mečeve pa je samo bilo pitanje kada će međusobno ukrstiti rukavice na zadovoljstvo publike.
 
Nikako ne smijemo ne spomenuti nastupe popularnog Slovenca Denisa Chorcyhpa (FFC 2-1) te Srbina Stevana Živkovića koji je impresionirao u Linzu izborivši vrlo brzo novi nastup na konto tog nastupa.

U Rijeci ćemo vidjeti i brilijantan okršaj dvije velike mlade FFC nade. FFC Futures polufinalist Manuel Smoljan će se sučeliti s najvećom srpskom kick boksing nadom Nikolom Cimešom. S obzirom da je Smoljan već nokautirao Cimešu na FFC Futuresu u Opatiji, mladi Srbin će imati dodatan motiv za osvetu i dokazivanje na velikoj pozornici.
 
Domaćin borilačke priredbe FFC 21 jest nova, prekrasna Sportska dvorana Zamet, a program bi trebao krenuti već u 19:30 sati.

 

FFC 21 – Rijeka

MMA:

Dion Staring (NED) vs. Andreas Kraniotakes (GRE), HW - meč za titulu
Tomislav Spahović (BiH) vs. Marcin Prachnio (NED), -93kg - meč za titulu
Lemmy Krušić (SLO) vs. Slobodan Maksimović (SUI), -66kg
Dušan Džakić (SER) vs. Vladislav Kanchev (BUL), -77kg
Ivan Vitasović (CRO) vs. Darko Stošić (SER), HW
Daniel Iliev (BUL) vs. David Vasić (CRO), -84kg
Bruno Guštović (CRO) vs. Attila Moszi (HUN), -84kg

KB:


Mladen Kujundžić (CRO) vs. Frank Munoz (SPA), -95kg
Samo Petje (SLO) vs. Tigran Movsisyan (CZE), -70kg - meč za titulu
Miran Fabjan (SLO) vs. Igor Emkić (BiH), -85kg
Stevan Živković (SER) vs. Eyevan Dunnenberg (NED), -77kg
Denis Chorchyp (SLO) vs. Strahinja Denić (SER), -91kg
Manuel Smoljan (CRO) vs. Nikola Cimeša (SER), -70kg
Fabio Di Marco (ITA) vs. Mihael Bajramov (GER), -70kg

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.