la liga

Forlan o Modrićevu nasljedniku u Realu: Bit će ključan za Urugvaj u budućnosti

Foto: Getty Images, EPA

CIJELO ljeto Real iz Madrida tražio je pojačanja za veznu liniju. Na zalasku karijere je Luka Modrić, a ubrzo će biti i Toni Kroos pa im valja pronaći zamjene.

Na meti je bilo nekoliko sjajnih igrača, ali na kraju nitko nije došao. Onda se pojavio Federico Valverde, izdanak Realove omladinske škole, i počeo nizati toliko sjajne predstave u dresu Kraljevskog kluba da su u Madridu zbog njega čak odustali i od dovođenja Paula Pogbe u siječnju.

Diego Forlan govorio je o 21-godišnjem veznjaku kojeg su već prozvali Modrićevim nasljednikom u Realu. Oni se poznaju iz Penarola gdje su igrali zajedno 2015. godine. 

"Već ste tada mogli vidjeti ključne znakove velikog talenta i već sa 17 godina bio je snažan igrač s velikom sposobnošću čitanja igre. Bio je brz i posjedovao je raketni udarac. Svi smo osjećali da bi, ako nastavi tim tempom, stvarno mogao postati izvrstan igrač.", rekao je Forlan pa je nastavio:

"Bit ću iskren, nisam iznenađen njegovim nastupima ove sezone. Nisam sumnjao u igrača, a moje su sumnje bile više usmjerene ka madridskom klubu. Toliko puta smo vidjeli ove mlade igrače kako se šalju na posudbu, kao što je bio slučaj u prošloj sezoni."

Forlan se osvrnuo na to da Real mlade igrače šalje na posudbe.

"Ponekad se mlađi igrači trude probiti u prvu momčad i završiti karijeru u klubovima kojima budu posuđeni. Srećom, to nije slučaj za Valverdea. Real Madrid pokazao je veliko strpljenje s njim i s vremenom nam počinje pokazivati sjajnog igrača kojeg smo svi u njemu vidjeli."

"Prije nekoliko godina rekao sam da će on u budućnosti biti standardni nosilac urugvajskog nogometa. Osjećam da igra dobro kad ima slobodu. Kada igra u sredini, može pružiti asistencije, zabiti i značajno unaprijediti igru svoje momčadi", zaključio je Forlan.

Valverde je ove sezone sakupio 18 nastupa za Real Madrid u svim natjecanjima te je ubilježio dva gola i dvije asistencije. Za reprezentaciju Urugvaja debitirao je još u rujnu 2017. godine i od tada broji 20 nastupa i dva gola.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.